Велика трагедија задесила две породице из Чачка, ватрена стихија уништила им куће али захваљујући помоћи пријатеља добиће нови дом 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Велика трагедија задесила две породице из Чачка, ватрена стихија уништила им куће али захваљујући помоћи пријатеља добиће нови дом
Trenutno na sajtu: 671       |       Podeli:
26.03.2022 | 0 коментар(а)



Чачак - Породицу Савић из Чачка почетком фебруара задесила је велика невоља када је у њиховој кући усред ноћи букнуо пожар.
Фото: РИНА

Кров је потпуно изгорео, а велика метријална штета причињена је и у просторијама на приземљу стога је живот за њих постао јако тежак. Да се у муци увек познају прави пријатељи показало се и овај пут, јер су им у помоћ притекли многи како би што пре поново имали кров над главом.

„Сви смо тада доживели велики стрес, гледате како нешто што сте градили са толико љубави и муке нестаје за пар минута. Данима нисмо могли да верујемо шта нам се десило. Веру и наду у бољи живот су нам вратили добри људи и наши пријатељи, јер су нам много помогли и полако смо кренули у рекоснтрукцију куће. Свима дугујемо велику захвалност јер су нам у највећој невољи притекли у помоћ”, кажу Савићи.

Град Чачак определио је пола милиона динара за породицу Савић, како би могли да реновирају своју кућу и поново имају свој дом.

„Битно је да наши суграђани знају да смо ту уз њих, да је Градска кућа, кућа сваког Чачанина, у којој ће моћи да нађу подршку и помоћ, и битно је да знају да у оваквим недаћама никада нећемо окретати леђа, већ напротив, учинити све што је у нашој моћи да помогнемо”, рекао је градоначелник Милун Тодоровић.

Фото: РИНА

Пожар у кући Савића нажалост није једини, који се у протекла два месеца догодио на територији града Чачка. У селу Горичани ватрена стихија захватила је породични објекат, а том приликом повређена је старица која живи са сином, али је у тренутку избијања пламена била сама у кући. Њихов дом потпуно је неуслован за живот, али захваљаујући пријетељима, комшијама и такође финансијској помоћи Града санираће се настала штета.


РИНА/ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


CACAK GRAD GRADONACELNIK MILUN TODOROVIC POZAR KUCA IZGORELO POMOC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.417.706 посета
Тренутно на сајту: 667 посетилац(a)