Бурна седница општинског парламента 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Бурна седница општинског парламента
Trenutno na sajtu: 330       |       Podeli:
02.02.2018 | 0 коментар(а)



Пожега – Након потврђивања мандата одборницима Драгомиру Шојићу (СПС – ЈС) и Драгици Пауновић (СРС)

одборници локалног парламента су за 35 минута усвојили првих 13 тачака дневног реда, али је тачка која се односила на пројекат “Спортско – културног центра” изазвала бурну реакцију одборника. Наиме, у питању је куповина грађевинског објекта за потребе ове установе који се налази на простору између спортске хале и старе аутобуске станице.

Одборник СПО из редова опзиције Славко Николић изнео је тврдње да комплетан објекат, са грађевинским земљиштем који се продаје за 100 хиљада евра вреди око 40 хиљада као и да је објекат изграђен без дозволе позивајући се на документацију Републичког геодетског завода од 30. јула 2015. године.

Опозициона одборничка група “Заједно за Пожегу” изнела је тврдњу да се ради о незаконитом уговору између СО Пожега и власника овог објекта, те да се ради о кривичном делу трговином утицајем, где се исто лице појављује као купац и као продавац.

Шефица ове одборничке групе Гордана Стевић тврди да се ради о озбиљном сукобу интереса и да јавност негативно реагује на овакве појаве. Она је позвала МУП, тужилаштво и суд да предузму радње везане за испитивање законитости овог купопродајног уговора.

“Ми сматрамо да је први проблем те трансакције цена која је огромна и непримерена у износу од 12 милиона динара. То је 20 година нечије плате у износу од 50 хиљада динара. Такође је проблем и то чија је то трансакција, јер је власник тог објекта супруг председнице скупштине, па се поставља питање да ли председница скупштине продаје или купује објекат”, изјавила је одборница Стевић за радио Пожегу.

Остатак седнице завршен је брзо и у мирнијем тону, а након завршетка заседања председник општине Милан Божић је осврћући се на изнете оптужбе од стране опозиције рекао да је све урађено по закону и да вредност објекта није произвољна већ да је то процена судских вештака.

“Куповином објекта и плаца биће испуњени услови за добијање употребне дозволе за спортску халу, али ће се добити и место за паркинг и теретану”, сматра председник Божић.

 

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.374.493 посета
Тренутно на сајту: 331 посетилац(a)