Одржан седми по реду протест у Чачку 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Одржан седми по реду протест у Чачку
Trenutno na sajtu: 474       |       Podeli:
01.03.2019 | 0 коментар(а)



Чачак- Седми протест ,,Један од пет милиона" одржан је у центру града код споменика Степи Степановићу.
Фото: РИНА

 Окупљенима се обратио један од организатора протеста, студент Радиша Ћериман.
“Целокупна опозициона јавност коју чине синдикати, групе грађана, угледни професори, јавне личности, правници, привредници и пољопривредници, студенти и омладина оставили су своје политичке разлике по страни, јер у борби за спас државе нема места за поделе, нема места међусобним разликама, сви имамо исти циљ, а то је слободна и уређена Србија. Опозиција је испунила једну од седам тачака споразума са народом и изашла из свих скупштина од локалног до републичког нивоа. Не смемо одступити ни корак у овој борби, не смемо им дозволити да угуше нашу одлучност, из дана у дан, нас је све више и морамо издржати до краја све док им не видимо леђа и затворске униформе на њима. На улицама ћемо тражити правду, а слободу у пркосу”, рекао је Ћериман.

Радиша Ћериман, један од организатора протеста, Фото: РИНА

Окупљеним грађанима обратила се и Гордана Маринковић Савовић из Асоцијације слободних одборника, иначе, одборница Двери из Пожеге.

Гордана Маринковић Савовић из Асоцијације слободних одборника, Фото: РИНА

“ Нисмо се уморили, међу првима смо се придружили протесту, одлучили смо да истрајемо у тој борби, нећемо дозволити да неко 12 милиона буџетских средстава  пренесе на приватни рачун само зато сто користи политичку моћ и утицај, није лако истрајати у борби годину дана, али  а када видите да у 97 градова људи протестују, ви из недеље у недељу добијате  нову снагу да истрајете”, рекла је Гордана Маринковић Савовић  из Асоцијације слободних одборника која је, како је додала , формирана прошле недеље и броји 678 чланова.

Слађана Станковић, председница Скупштине Удружења пољопривредних произвођача западне Србије, Фото: РИНА

Протесту се придружила и Слађана Станковић, председница Скупштине Удружења пољопривредних произвођача западне Србије.
“ Ситуација са малинарима је никада гора и ми смо одлучили да се придружимо грађанским протестима  и да се чује наш глас, пре свега малинара који су незадовољни,остаћемо на улици и очекујемо да ће ови људи и нас подржати. Дошли је време да се проблеми решавају на овакав начин, ми више захтева немамо осим да оде онај који решава судбину пошопривредних произвођача , овде су интереси свих граљана, ниста сто је обећано није урањено. Наши захтеви се чекају и ми ћемо предузети кораке за 20 дана и неће се свидети онима који седе и примају плату од нашег новца”, рекла је Слађана Станковић, председница Скупштине Удружења пољопривредних произвођача западне Србије.


Одржан седми протест у Чачку, Фото: РИНА

Наредни протест у Чачку  најављен је за седам дана, испред споменика Степи Степановићу, у центру града.

ГЗС





PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


protest cacak jedan od pet miliona

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.112.707 посета
Тренутно на сајту: 475 посетилац(a)