Двери Чачак: Нећемо насељавање миграната у нашем граду 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Двери Чачак: Нећемо насељавање миграната у нашем граду
Trenutno na sajtu: 561       |       Podeli:
12.12.2019 | 0 коментар(а)



Чачак – После јучерашње најаве председника СНС Александра Вучића из Атине да ће Србија
Илустрација, фото: ГЗС

преузети део миграната из Грчке јасно је да креће остварење раније Вучићеве најаве да ће празна српска села населити мигрантима и тако решити проблем слабог наталитета у нашој земљи, мишљења су у градској организацији Двери у Чачку.

У саопштењу за медије се даље наводи:

“Подсетимо се и изјаве бившег аустријског министра унутрашњих послова Херберта Кицкла да је у његово време склопљен уговор са Владом Србије да мигранти којима Аустрија одбије захтев за азил, а који не могу да се врате у земљу порекла, буду враћени у Србију. То је очито нова међународна обавеза коју је републичка власт на челу са Александром Вучићем, Ивицом Дачићем и Аном Брнабић преузела на Србију.
Ово је директан удар на безбедност наших породица.

Зато Градска организација Српског покрета Двери унапред заузима став да се противи изградњи мигрантског центра у Чачку и насељавању миграната у нашем граду. Посебно забрињава одлука скупштине града Чачка, на седници одржаној 26. марта 2018. године када је донет ’Локални акциони план за унапређење положаја миграната у потреби без утврђеног статуса и тражилаца азила на територији града Чачка за период од 2018 - 2021. године (Службени лист града Чачка, број 6, 27. март 2018, стр. 356- 383)’. На тај начин локална власт СНС и СПС створила је услове за насељавање миграната и прављење мигрантских центара и у нашем граду.

Градска организација Двери у Чачку покренуће ускоро петицију против овакве мигрантске политике локалних власти у нашем граду и изградње мигрантског центра у Чачку. Очекујемо велику подршку наших суграђана како бисмо спречили проблеме са којима се суочавају грађани у великом броју места у Србији где су мигранти већ смештени”, стоји у саопштењу за јавност градске организације Двери у Чачку.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


dveri cacak migranti naseljavanje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.106.873 посета
Тренутно на сајту: 561 посетилац(a)