Хиљаде чамаца и овог јула запловиће Дрином 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike             

 
Хиљаде чамаца и овог јула запловиће Дрином
Trenutno na sajtu: 413       |       Podeli:
04.06.2020 | 0 коментар(а)



Бајина Башта – Иако је одржавање свих летњих манифестација било под знаком питања, услед пандемије корона вируса,
Дринска регата сваке године окупља преко 30 хиљада људи, фото: РИНА

љубитељи најбоље журке на отвореном на Балкану, немају разлога за бригу, јер чувена Дринска регата биће одржана по плану.


„Дринска регата биће одржана као и сваке године, крајем јула. То је манифестација на отвореном и нема разлога да буде отказана. Биће испоштоване све епидемиолошке мере, које буде препоручила струка, како би регата прошла у нјабољем могућем реду. До одржавања ћемо регулисати све детаље. Цела општина живи за ову манифетацију. Сви ће као и иначе, бити максимално посвећени и укључени у њену организацију“, изјавио је за РИНУ, председник општине Бајина Башта, Радомир Филиповић.

Радомир Филиповић, фото: РИНА


Дринска регата сваке године окупи преко 30 хиљада људи из земље и иностранства, а ове сезоне очекује се још већи број домаћих гостију, због новонастале ситуације.
„То је својеврсни бренд наше општине и нешто по чему нас препознају у целом свету. Уз планину Тару, река Дрина је наш највећи туристички потенцијал. Из године у годину, све је већи број посетилаца који се одлучују да цео, или део свог одмора проведу управо на територији Бајине Баште“, нагласио је Филиповић.


Туристичка понуда ове општине из године у годину све је богатијa, па је број ноћења порaстао на пола милиона. Један од препознатљивих симбола свакако је и кућица на Дрини, чија фотографија је обишла читав свет.


„Кућица на Дрини је од колибе за одмор постала светски хит, а своју популарност стекла је захваљујући мађарском фотографу Ирени Бекер, која је учествовајући на фото-сафарију ухватила одличан кадар, феноменално светло и најлепшу слику са Дрине послала у свет. Њена слика настала је у октобру 2011. године, прво је на светској мрежи Националне географије била проглашена за слику дана, а затим и за фотографију месеца августа. Од тог тренутка настаје магија, фотографија кућице на Дрини обишла је читав свет и доживела популарност неслућених размера, а Бајина Башта постала атрактивна туристичка дестинација“, рекао је Бориша Чолић из НП Тара.

Корона вирус неће одложити одржавање највеће журке на отвореном, фото: РИНА

Незаобилазна тачка и све интерсантније домаћим туристима је и Заовинско језеро, које овог пролећа бележи рекордну посету. Врло је популарно код ронилаца који су чести гости, али и код риболоваца јер је у овим водама евидентирано 14 врста риба. На Заовинама се налази око 50 одсто флоре целе планине Таре, a на овом подручју до сада је утврђено присуство око 600 биљних врста.


РИНА (ГЗС)




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


drinska regata bice odrzana radomir filipovic drina

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.727.059 посета
Тренутно на сајту: 414 посетилац(a)