Зорана Михајловић: Ко каже да ће бити другог круга 



 
Зорана Михајловић: Ко каже да ће бити другог круга
Trenutno na sajtu: 690       |       Podeli:
20.03.2017 | 0 коментар(а)



Да ли ће они километри аутопутева које је финиширала за ових неколико година, колико је на месту министарке инфраструктуре и грађевине,

осим Србију у Европу одвести и њеног актуелног шефа у Влади и странци до Андрићевог венца?

Има ли неког у СНС-у или у Влади ко сме да каже Вучићу да ће можда бити другог круга председничких избора?

- И ја, као и ви, читам свакодневна истраживања која показују огромну подршку нашем кандидату који ће на листићу бити под редним бројем шест. Очекујем убедљиву победу и видећемо да ли ће бити другог круга. Неће бити лако, али борићемо се. Тражимо подршку на основу резултата које је Вучић до сада направио и показујемо да је Србији потребан озбиљан, одговоран и снажан државник. Не политичар, него државник који може и уме да води рачуна о политичкој стабилности Србије.

Мислите да је Вучић државник?

- Вучић јесте државник, и то сте, ако сте хтели, могли да видите недавно у Берлину, а посебно у Сарајеву. Вучић је био мој предлог за председничког кандидата, за то сам се искрено борила.

Размишљате ли о његовом наследнику на месту премијера уколико постане председник или чекате резултат, па ако изгуби изборе, да настави да буде премијер?

- Прво, Вучић, уколико неким чудним случајем не победи на изборима, неће бити премијер. Али, ајмо прво једно по једно, да прво скочимо па кажемо - хоп! Хоћу да убедљиво победимо, па ћемо онда о новом премијеру. Не треба заборавити да Влада није један човек, већ још 19 људи, ма шта ко мислио и како тумачио.

Није ли мало проблематично то што Вучић води кампању са места премијера, а примера ради, Саши Јанковићу је замерано да је то радио са места омбудсмана?

- Да ли Вучић крши закон? Не! Да ли је Саша Јанковић кршио закон користећи функцију заштитника грађана за кампању? Јесте! Премијер је добио подршку грађана на изборима, а заштитника грађана поставља парламент. Друго, Вучић и СНС митинге и кампању воде поподне и увече. Да ли премијер Вучић нигде не треба да иде месец дана кампање, да ли не сме да покаже оно што је урадио и не сме да отвори ниједну фабрику зато што је кандидат за председника? Зар је крив што има резултат?

Можда по закону и не треба да поднесе оставку на место премијера кад се кандидовао за председника, али остаје морална дилема да ли је то требало да уради?

- По закону није дужан то да уради. Али иако није дужан, ми то имамо у виду, и нико од нас није у кампањи у току радног времена, већ то радимо увече, и то може да се види.

Не може, мрак је... То му дође нека ноћна кампања?

- Духовито. Не, то је поподневна кампања!

Ваљда Србију треба извести из мрака, а не да стално тумарамо по мраку?

- Када говорите о мраку, знам да ваше сећање досеже много више и даље од онога што говорите. Ми смо Србију из мрака и сивила већ извели и сад је изводимо на светло.

А зашто се праве непријатељи државе од других претендената на председничко место? То раде таблоиди блиски властима, где је ту фер-плеј?

- Увек када чујем тако нешто, помислим да нас који подржавамо Вучића треба да буде срамота, да треба да се стидимо што Вучић има огромну подршку грађана. А да су они сви с ивице цензуса - супер! Ако ћемо о таблоидима, зар сте заборавили ко је водио таблоиде у време ДС и Тадића? Друго, зар је блаћење ако кажем да неко користи функцију? Зар је блаћење ако кажем да није у реду да се мртво дете злоупотребљава у кампањи? Мислим на Сашу Јанковића и његов први митинг на коме се појавио са мајком дечака који се убио и са причом да је за то држава крива. То је страшно! Зар је блаћење када кажем да се више и не зна са ким се све није свађао и са ким нас није посвађао Вук Јеремић док је био министар спољних послова? И његова садашња прича на којој жели да убере поене такође је нека врста свађе. За њега је градња пута Ниш-Приштина стварање велике Албаније, док у исто време иза тог пројекта стоје немачка канцеларка и ЕУ! Човек не познаје основне ствари и не зна колико је важно економско повезивање. Зар је блаћење ако кажете да неко помиње вешање на Теразијама?

Полако с то вешање, што би рекао Шојић. Колико се сећам, Вучића је први "вешао" таблоид који га подржава?

- Ја сам видела да на вешање позива дама која је подржала једног од председничких кандидата.

Не узимате ваљда заозбиљно глупости које се ваљају по клоаки друштвених мрежа?

- Лако ћемо се нас двоје договорити о дефиниција места одакле потичу такве ствари, али се тако нешто ипак не може прећутати. Имате ситуацију да с једне стране, 1,8 милиона људи на изборима подржава Вучића, а с друге је пар стотина који на друштвеним мрежама кажу да он треба да поднесе оставку. И ко је у праву? Али кампања је време у којој таблоиди граде своје приче. Не кажем да ми се то допада јер сам сама много пута провлачена кроз то блато - али сматрам да треба баратати чињеницама и аргументима. Сем увреда, ја их са друге стране нисам чула.

Зашто је суспендован рад Скупштине?

- Није то суспензија Скупштине!

Него?

- Мислим да је председница Народне скупштине Маја Гојковић правилно проценила да парламент у кампањи не би био парламент, већ полигон за предизборну кампању и опозиције и владајућих странака. И много је боље да сачекамо да ових месец дана прође и да Скупштина настави нормално да ради.

Остала је сенка сумње да је то урађено највише због тога да се опозицији измакне и скупштински микрофон, јер је то остало једино место где још нешто може да каже?

- Будимо реални. Глас опозиције се све време слушао у Скупштини, почев од почетка парламентарних избора, и много више су ту говорницу користили за кампању него за посао због кога су ту. Много је коректније и поштеније имати ту паузу месец дана, а не гледати сваки дан како се највиши дом претвара у позорницу политичке кампање.

Како гледате на кандидатуру вашег "архинепријатеља" Милана Стаматовића, председника општине Чајетина, и шта ће бити са гондолом на Златибору?

- Откако је кандидат, намерно ништа нисам коментарисала о њему, па нећу ни сада. Оно што је важно јесте да сви пројекти, тако и гондола на Златибору, морају да буду грађени у складу са законом, а далеко од тога да је тамо било све по закону. Суштина је поштовање закона. Чајетина је покушала да гондолу гради тако што ће све потребне документе и дозволе да издаје сама општина. Али то тако не иде, најпре из разлога безбедности. Такав пројекат морају да прегледају и одобре ревизионе комисије. Они су набавили опрему а да нису имали ни један једини папир за градњу. И онда су коначно почели да раде по закону, одобрени су радови по фазама, локацијске услове су добили за пет дана, сада треба да допуне документацију за грађевинску дозволу.

Легализација бесправне градње

Како мислите да легализујете 2,2 милиона објеката а да се уступцима не огрешите о људе који су своје објекте легализовали на време и у складу са законима?

- Постоје две опције: једна је озакоњење, друга рушење нелегалних објеката. Била је опција да их све попишемо и тражимо да плате све оно што су неки други платили, али то није изводљиво и трајало би 100 година. Зато сам одлучила да што је могуће лакше и јефтиније озаконимо све што се озаконити може, јер не заборавите да су 92 одсто тих објеката породичне куће и станови. А како мислим да завршим? Завршићу како сам и остале ствари завршила. За почетак, за три месеца пописали смо више од 900.000 објеката.

Извор: Блиц, Ранко Пивљанин




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.158.288 посета
Тренутно на сајту: 689 посетилац(a)