ТВ пренос инаугурације на РТС-у трајаће три и по сата 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
ТВ пренос инаугурације на РТС-у трајаће три и по сата
Trenutno na sajtu: 439       |       Podeli:
23.06.2017 | 0 коментар(а)



Пријем поводом ступања на дужност председника Србије Александра Вучића биће одржан од 18.00 у Палати „Србија“ на Новом Београду,

а пренос догађаја биће на Првом програму РТС-а од 18.20 часова и трајаће више од три и по сата.

„За нас ће бити највећи проблем да са 22 камере прикажемо гледаоцима детаље у изложбеним салонима и да се пробијемо кроз пет, шест, седам хиљада званица“, каже главни редитељ РТС-а Веселин Грозданић.

Из региона, на церемонију долазе председници Словеније, Хрватске, Македоније и Црне Горе, Борут Пахор, Колинда Грабар Китаровић, Ђорђе Иванов и Филип Вујановић, као и сва тројица чланова председништва Босне и Херцеговине, Младен Иванић, Бакир Изетбеговић и Драган Човић.

На церемонију долази и некадашњи канцелар Немачке Герхард Шредер, као изасланик немачке канцеларке и председника Анегеле Маркел и Валтера Штајнмајера, као и високи званичници Русије, Мађарске, Румуније, Бугарске, Италије, Грчке, Азербејџана, Јерменије, Грузије, Белорусије, Аустрије.

У Београд је стигао и заменик премијера Русије Дмитриј Рогозин, као и потпредседника Сталног комитета Свекинеског народног конгреса Ђи Бингсјуен.

Предвиђен је и богат културно-уметнички програм. Наступиће хор деце Србије, под диригентском палицом Даринке Матић Маровић, ансамбл „Врело“, КУД „Коло“, плесачка трупа „Уна Сага Сербица“ и трубачки оркестар Дејана Петровића.

Због инаугурације доћи ће и до измена у градском саобраћају, а улице око Палате „Србија“, првенствено булевари Николе Тесле и Михајла Пупина, биће затворени за саобраћај од 16.00.

У исто време кад и инаугурација, на Тргу републике биће одржан протест „Против диктатуре“. Тим овог протеста позвао је грађане да се у 18 часова окупе „на дан лажне инаугурације председника изабраног на нелегитимним изборима.“

„На окупљање позивамо и целу опозицију, како парламентарну, тако и ванпарламентарну, која је у овом изборном процесу показала жељу за борбом против диктатуре,“ каже се у позиву.

Извор: БИЗЛифе/РТС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.515.018 посета
Тренутно на сајту: 440 посетилац(a)