Вучић:Сутра креће вакцинација Фајзеровом вакцином 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Вучић:Сутра креће вакцинација Фајзеровом вакцином
Trenutno na sajtu: 569       |       Podeli:
23.12.2020 | 0 коментар(а)



Вакцинација у Србији креће сутра, најавио је председник Александар Вучић и додао да ће прво бити вакцинисани корисници домова за старе,
Вучић: Сутра креће вакцинација Фајзеровом вакцином, Фото: ГЗС

јер су они најугроженији, а вакцинисаће се, каже, и неко из врха државе, он, премијерка или др Дарија Кисић, како би упутуили поруку грађанима о потреби вакцинације и безбедности Фајзерове вакцине.
Реч је о вакцини "Фајзер-Бионтек", која је јуче стигла у Србију, првих 4.875 доза, а у јануару, фебруару и марту стићи ће, каже председник, још више доза.

Вакцине су набавиљене билатерално, самостално, и Србија је вероватно једина земља ван ЕУ, у овом делу, која је успела нешто вакцина да набави, рекао је Вучић новинарима у Голубинцима.

"Крећемо одмах. АЛИМС је добила узорке других вакцина, они ће да наставе да раде свој посао, а онда очекујемо веће количине. Вакцина је спас, вакцина је спасила човечанство, да не њема неке друге болести не би биле искорењене", рекао је Вучић.

Важно је, понавља, да се вакцинацијом заштити већи број људи.

"Сутра ће то кренути у старачким домовима, јер је важно да те људе заштитимо. Када се погледају сви бројеви и проценти, има и млађих људи који су чеклали дуго, нарочито мушкараца, али убељиво највећи број је оних страијих од 80 година, који су страдали. Они су најугроженији и зато треба од њих да почне", рекао је Вучић.

Он је рекао да ће се и неко из врха државе вакцинисати, као сигнал да је вакцина потребна и добра.

"Да ли ће Ана Брнабић, ја, Дарија Кисић... Видећемо. Некога ћемо ’да оставимо’и за неку другу, да пружимо подршку свакој вакцини, да је свака добра", рекао је Вучић.

 

 

 

 

ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vakcinacija fajzer srbija vucic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.206.115 посета
Тренутно на сајту: 570 посетилац(a)