25. Дринска регата оборила све рекорде 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
25. Дринска регата оборила све рекорде
Trenutno na sajtu: 423       |       Podeli:
22.07.2018 | 0 коментар(а)



Јуче је у Бајиној Башти одржан централни део јубиларне 25. Дринске регате – велики спуст реком Дрином од Перућца до Рогачице.

Манифестација која константно бележи раст посетилаца и у сегменту на води је забележила рекордну посету ове године. Процене су да је на 25. Дринској регати било исто толико хиљада посетилаца на око 1200 пловила.

Међу шаренилом сплавова, чамаца и разноразних пловила уз српске вијориле су се и заставе бројних других земаља одакле су стигли учесници. Традиционално бројним Словенцима на регати су се придружили и Словаци, Немци, Французи, Кинези и бројни дуги.

Карневалска колона дугачка више километара пловила је уз звуке музике великог броја бендова који су свирали на реци а у проводу су уживале и бројне познате личности из јавног живота Србије и земаља региона.

Један од гостију на чувеним дринским сплавовима на овогодишњој Дринској регати био је и градоначелник Загреба Милан Бандић са сарадницима. Бандић је био на сплаву са председником општине Бајина Башта Радомиром Филиповићем и није крио одушевљење овим спустом на Дрини који често називају и српски карневал у Рију.

Програм 25. Дринске регате наставио се увече концертима у оквиру Мост Феста 2018 где су публику дигли на ноге  Рок у поноћ, Црвена Јабука и Ален Исламовић који је свирао до дубоко у ноћ уз добро познате хитове Бијелог Дугмета, Дивљих Јагода и из соло каријере.

Данас је последњи дан манифестације, време за сумирање утисака и за уживање у градским ресторанима и кафанама и на Сајму сувенира, меда, ракија и домаћих производа.

Бајинобаштани су већ заказали дружење на следећој 26. Дринској регати за период од 17. до 21. јула 2019. године а велики спуст Дрином ће бити у суботу 20. jула наредне године. Организатори регате позивају туристе да између две манифестације дођу у градић у Подрињу и уживају и многобројним чарима дестинације Тара Дрина Бајина Башта.

 Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.745.277 посета
Тренутно на сајту: 423 посетилац(a)