Већници усвојили програме пословања ЈП „Градац” и Туристичке организације Чачак 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Већници усвојили програме пословања ЈП „Градац” и Туристичке организације Чачак
Trenutno na sajtu: 792       |       Podeli:
22.06.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - На данашњем градском већу града Чачка усвојене су измене и допуне програма пословања
Фото: ГЗС

за Јавно предузеће „Градац” и Туристичке организације Чачак.
Директор ЈП „Градац” Небојша Јелушић објаснио је на шта се односе измене и допуне и то углавном на повећање буџетске помоћи, због неких потреба које су се наметнуле у међувремену.

„Углавном се ради о измирењу неких обавеза по завршеним судским пресудама и плаћање пореза на пренос апсолутих права а друга врста помоћи која се односи на опремање јавног предузећа геодетским инструментима јер су постојећи застарели а нови ће бити велика олакшица. Тренутне активности у предузећу су сведене на контролу радова на извођењу послова одржавања саобрћајница на сеоском подручју, контролу радова које изводе јавна предузећа на истим саобраћајницима и зеленим површинама и на одржавању јавне расвете и послова на изради урбанистичким плановима и пројектима парцелације. Пандемија је имала веома велики утицај на пословање у предузећу јер је запослен веома мали број људи свега 27, што од обољевања од вируса што због изолације, велики број дана је било одсутно са посла. Надамо се да ће у наредом периоду то престати и да ћемо моћи успешније да пратимо све што ово јавно предузећа прати. Оно што нас омета у раду је и недостатак стручног кадра и неповољна старосна стуктура у предузећу која је настала због умањеног примања младих поготову из техничке струке, инжињера”, рекао је Јелушић.

Што се тиче главне измене и допуне програма пословања Туристичке организације града Чачка оне се односе на средства која су добијена од два министарства.

Министарства за заштиту животне средине у вредности од 22,160 милиона и то 20 милиона се односи на изградњу природњачког центра у Овчар бањи и 35 милиона динара од Министарства трговине, туризма и телекомуникација која ће нам служити за реконструкцију паркова, тргова и изградњу амфитеатра и партерног уређења пристаништа у Међувршју. И то све у циљу побољшања туристичке понуде у Овчарко-кабларској клисури. Јавне набавке су неке завршене неке престоје и очекује се издавање грађевинских дозвола од надлежног министарства и након тога креће се у реализацију, кроз неколико дана”, рекао је директор ТО Чачак Војин Јаковљевић.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vecnici cacak

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.086.557 посета
Тренутно на сајту: 793 посетилац(a)