Срби показали зрелост и љубав према Србији  


Срби показали зрелост и љубав према Србији
07.10.2019 07:56 | 0 коментар(а)Председник Србије Александар Вучић оценио је да је српски народ на КиМ, великом победом Српске листе,
Александар Вучић, фото: ГЗС

показао огромну зрелост и љубав према Србији, одбранио се од нестанка и добио снажно политичко представљање, са свих десет освојених мандата у косовском парламенту.

Вучић је на ванредној прес конференцији рекао да су Срби на КиМ на овим изборима показали колика је њихова љубав према Србији, те да је то велика обавеза и да ће држава Србија морати да ради много више, бори се и брине се о њима још више.

„Ово је сигнал Албанцима и међународној заједници да су Срби чврсти, јаки, јединствени и да ће умети да чувају своје", нагласио је он, преноси Танјуг.

Вучић је, одговарајући на питања новинара, рекао да је сасвим сигурно да и ми и Албанци имамо много тога због чега би тербало да разговарамо. „Гарантујем да српску државу и српски народ нико неће тако једноставно срушити и победити као што су неки планирали“, казао је он изразивши уверење да ће ко год дође на власт у Приштини таксу сигурно укинути.

Своје обраћање поводом избора на КиМ Вучић је започео преношењем да су данас, после више недеља сваковрсних притисака на српски народ, како јужно тако и северно од Ибра, ухапшена два члана ирачког одбора у Бошњачкој махали из редова Српске листе зато што су дозволи двојици људима да гласају са српским личним картама, иако су донели потврду да су поднели захтев за издавање косовских докумената.

„Ово сам рекао јер је све што је рађено у претходних недеља и месецима чињено са жељом да се Српска листа уништи, да се нађу подобни Срби који би да служе не интересима свога народа, већ Харадинаја, Тачија, Куртија и Мустафе. Изборни резултати су и за мене неочекивани“, казао је он.

Вучић је рекао да је учествовао у многим различитим победама на разним изборима, и да му је ова победа најдража јер је остварена у најтежим условима.

„У условима када су представници различитих међународних организација и земаља дали све од себе да сруше монопол Српске листе и утицај Београда, јер је по њима све што би повезивали Србију са Косовом малигно. Имали су у томе не малу помоћ из Београда, али све је било неуспешно“, констатовао је Вучић.

Он је истакао да је Српска листа однела најубедљивију победу на изборима и да никада није победила овако, а као пример навео је Северну Митровићу где је Српска листа освојила 98,07 одсто гласова.

„Зашто се ово догодило ? Желим да искажем огромну захвалност српском народу који је показао огромну зрелост, понашали се онако како су се неки други понашали пре 30 или 40 година. Упркос свим притисцима су се ујединили и разумели своју државу и шта други желе. Одбранили су се од нестанка. Имаће сада снажно политичко представљање, јер ово значи да је Српска листа освојила свих 10 мандата и да ће моћи да се бори за интересе свог народа“, казао је он.

Српски народ, према његовим речима, показао је и да му је важно да коначно неко брине о њима, издваја новац и бори се за њих.

Видели су, како је казао, резултате инвестиционог плана и не могу сада да причају д а су сви исти и да нема разлике међу политичарима.

„Срби су овако гласали и изашли у већем броју него икада раније зато што су хтели да покажу љубав према својој земљи Србији. То нико не може и не сме нити, ће моћи да им одузме. То је однос према својој земљи. Можете да хапсите људе шсо вам се не свиђа што имају српске личне карте, или шта мисле о Рачку, али не можете да им уништите љубав према Србији“, поручио је Вучић.
 

Рекао је да је ово као закључак велика обавеза и да ће држава Србија морати да ради много више, бори се и брине се о њима још више.

„Ово је сигнал Албанцима и међународној заједници да су Срби чврсти, јаки, јединствени и да ће умети да чувају своје“, нагласио је он.

Вучић је казао да они не траже ништа туђе, већ само да могу да опстану на својим огњиштима и чувају своје име и презиме.

„Они који су мислили да ће великом медијском буком, криминализацијом да отимају гласове Срба и да деле Србе поручио бих „не радите против свога народа за своје личне инетресе. Има нешто важније од личних интереса, а то је наш народ. Немојте да, бисте се ви мало парчета власти дочепали то да радите. Овако народ на то реагује““, истакао је он.

Вучић је рекао да није Српска листа својим деловањем заслужила оволико гласова, колико су их други натерали на борбу за опстанак српског народа.

„Замолио бих наш народ да се вечерас провесели, никога не угрожавајући, а ми ћемо сутра да радимо, на подршку Београда и Србије увек могу да рачунају“, закључио је

Вучић:Очекујем победу Куртија, разговараћемо с њим

Председник Србије Александар Вучић рекао је да не искључује могућност да Самоопредљење Аљбина Куртија, уз гласове из иностранства, освоји највише гласова, да то за њега не представља радост, али да ће, ако се то догоди, Београд са њим преговарати као са легитимним представником Албанаца, те да ће то бити тешки разговори.

"За сада води ДСК Османија и Мустафе, Самоопредељење је другопласирано, али очекујем да они из иностранства добију пуно гласова, тако да не бих искључио могућност да заврше на првом месту. То би била велика радост за неке од српских политичара који су подржавли ту партију која у свом програму има стварање велике Албаније. За мене није", рекао је Вучић на конференцији за новинаре по завршетку избора на КиМ.

Он је тако одговорио на питање новинара како види резултате албанских партија, будући да од тога зависи наставак дијалога.

Вучић је истакао да је за њега важно да може да разговара са легитимним представником Албанаца.

"Бићемо спремни да разговарамо са легитимним представницима Албанца, ма ко то да је, нисмо ми ти који ћемо да их бирамо, нисам ја пуштао Аљбина Куртија из затвора него ДОС, нисам ја сарађивао са њим него неки други , али наше је да разговарамо са њима и то ће бити веома тешки разговори. Нема ту велике филозофије, не очекујте да ће бити лако за нас, али неће бити једноставно ни за њих, али у томе и јесте смисао преговора- да разговарате и да покушате да нађете компромисно решење", истакао је Вучић.

У сваком случају, истакао је он, данас ми имамо пуни легитимитет , и српски народ је недвосмислено рекао ко су ти који заступају његове интересе

Српска листа у свим местима добила више од 90 одсто

У свим местима је Српска листа на данашњим изборима на КиМ добила више од 90 одсто гласова, истакао је вечерас председник Србије Александар Вучић.

Он је пренео да је у Северној Митровици на 100 одсто обрађеног материјала Српска листа освојила 7.118 гласова, СЛС Слободана Петровића 34, листа Раде Трајковић и Ненада Рашића 51, а листа коју је предводио Александар Јаблановић 55.

"Српска листа је дакле у Северној Митровици освојила 98,07 одсто српских гласова", рекао је Вучић и истакао да су и за њега самог то неочекивани изборни резултати.

За њега, како је додао, био је и изненађујући исход у Великој Хочи и Гораждевцу - у Великој Хочи 145 за Српску листу према 1, што је највећи проценат, односно 99,4 одсто.

Има још таквих места где су Срби излазили и Спрпска листа је добила значајно више гласова, а сви други су добили значајно мање, према досад пребројаним гласовима.

У Обилићу Српска листа је, каже, добила 1.217 гласова, Трајковић и Рашић нису добили ниједан.

У Штрпцу је Српска листа добила 5.122, а они су добили 26 гласова.

У Клокоту је Српска листа добила 1.193 гласа, а остали 0,80, колико је добио СЛС Петровића.

У Србици 109 Српска листа, пет је добио Петровић, два је добила Трајковић.

У Ораховцу, Српска листа је добила 404 гласа, 4 гласа Петровић, Трајковић нула, Јаблановић један.

У Партешу Српска листа је освојила 1. 968 , Трајковић 8, а Петровић 112 гласова, пренео је Вучић.

У Гњилану Српска листа освојила је 1.140 гласова, 21 Петровић, Трајковић два и два Партија косовских Срба Јаблановића.

„Ми 1.140, а они укупно 25. Нерешено“, констатовао је он.

"Ово је 10:0, осим ако из свемира не дођу неки гласови", рекао је Вучић на ванредној прес конференцији.

Најубедљивија победа Српске листе, у Митровици 98,07 одсто

Председник Александар Вучић саопштио је да је Српска листа на парламентарним изборима остварила најубедљивију победу у својој историји са 98,07 одсто гласова и освојила свих 10 мандата у парламенту у Приштини.

Вучић је на ванредној прес конференцији рекао да је то порука Срба са Косова и Метохије да су чврсти, јаки и да ће умети да бране своје интересе на КиМ.

Он је захвалио Србима на КиМ што су показали огромну зрелост, и упркос притисцима показали да могу да буду јединствени.

„Ово је 10:0, осим ако из свемира не дођу неки гласови”, рекао је Вучић на ванредној прес конференцији, преноси Танјуг.

Он је пренео да је на 100 одсто обрађеног материјала у Северној Митровици Српска листа освојила 7.118 гласова, СЛС 34, листа Раде Трајковић и Ненада Рашића 51, а листа коју је предводио Александар Јаблановић 55.

„Српска листа је освојила 98,07 одсто српских гласова”, рекао је Вучић и истакао да су и за њега самог то неочекивани изборни резултати.

Ово ми је једна од најдражих победа

Председник Александар Вучић рекао је да након више недеља разних притисака на КиМ жели да обавести грађане Србије да су данас на КиМ ухапшене две особе зато што су наводно дозволиле двојици Срба да гласају са српским личним картама, који су понели и уверења о косовским личним картама.

„Ово сам рекао зато што је све рађено рађено да се Српска листа уништи, да се нађу подобни Срби који ће да служе интересима Куртија, Мустафе, Харадинаја, а не свог народа”, истакао је Вучић на ванредној прес конференцији поводом избора на КиМ.

„Изборни резултати су и за мене неочекивани. Учествовао сам у различитим победама. Ово ми је једна од најдражих”, рекао је, преноси Танјуг.

Он је истакао да су Срби изашли у оволиком броју да би показали љубав према својој отаџбини.

Како је нагласио, победа Српске листе му је једна од најдражих победа у историји победа, зато што су многи желели да уруше углед СЛ.

„Никада СЛ није овако убедљиво победила”, рекао је председник Вучић.

ГЗС/ ПолитикаПошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vucic rezultati glasanje kosovo

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 

 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
060 5000 150, 032 347 001

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 98.001.186 посета
Тренутно на сајту: 139 посетилац(a)