Други уписни рок на факултетима 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Други уписни рок на факултетима
Trenutno na sajtu: 398       |       Podeli:
21.07.2020 | 0 коментар(а)



Чачак- После завршеног првог уписног рока на већини факултета у Србији

остало је слободних места за која ће кандидати моћи да конкуришу почетком септембра у оквиру другог уписног рока.

Што се тиче Факултета техничких наука у Чачку, на основним четворогодишњим академским студијама у другом уписном року има места за 35 буџетских и 30 самофинансирајућих студената.

За студије из буџета на Електротехничком и рачунарском инжењерству има  21 место и 10 за самофинансирајуће. Седам буџетских  места је слободно на студијском програму Мехатроника и једно на Информационим технологијама.  На Инжењерском менаџменту слободно је по пет места и за буџетске и за самофинансирајуће студије, док је једно буџетско и 10 самофинансирајућих места слободно на студијском програму Предузетнички менаџмент.

Пријављивање кандидата је од 26. августа до 1. септембра 2020. године, а полагање пријемног испита биће 4. септембра у 11 сати.

Школарина за самофинансирајуће студенте је као и претходних година, износи 81 хиљаду динара и може се измирити у више месечних рата.

Др Милан Плазинић, продекан ФТН-а, Чачак, фото: ФТН

Ове године на ФТН у Чачку уписано је 239  студената од којих је највише на студијама Информационих технологија.

Према речима продекана за наставу др Милана Плазинића,због мера заштите, 46. генерација уписаних студената на ФТН реализовала је предуписне активности, припремну наставу, пробни пријемни и пријављивање на конкурс у нешто другачијим околностима, тако да је већина кандидата  практично први пут била у згради факултета приликом полагања пријемног.

„Одређени број кандидата није показао добар резултат на пријемном испиту због чега нису успели да стекну индекс ФТН. Уверени смо да је један од разлога био и тај што после 12 година,из објективних разлога, кандидатипрви пут ове године нису долазили у установу на припремну наставу, а непосредни контакт у факултетском амбијенту  претходних година утицао је на јачање самопоуздањакандидата и добар крајњи резултат“,  рекао је продекан Плазинић и изразио очекивање да ће кандидати искористити доступност асистената електронским путем да се боље припреме за упис у другом уписном року.

У складу са Законом, на терет буџета у овом року могу се уписати и

  • три студента са инвалидитетом;
  • 2 студента припадника ромске националности;
  • 3 студента држављанина Републике Србије који су у школ. 2019/2020. години средњу школу завршили у иностранству.

 

Пријављивање кандидата за полагање пријемног на ФТН обавиће се електронски или доласком на факултет.

 

ГЗС                                                                     

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ftn ispitni rokovi

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.272.689 посета
Тренутно на сајту: 398 посетилац(a)