За запослене укупно око 48.000 динара, пензионерима по 110 евра 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
За запослене укупно око 48.000 динара, пензионерима по 110 евра
Trenutno na sajtu: 403       |       Podeli:
27.01.2021 | 0 коментар(а)



После два прошлогодишња пакета подршке привреди и грађанима, у оквиру нових најављених државних мера помоћи, предузетници и запослени у
За запослене укупно око 48.000 динара, пензионерима по 110 евра, Фото: Илустрација, ГЗС

микро, малим и средњим предузећима моћи ће да рачунају на три исплате од по пола минималца, што је укупно по око 48.000 динара, а 1,7 милиона пензионера по 110 евра.
Од државе би минималац за сада добило око 1,2 милиона људи, а новчану помоћ 1.695.067 пензионера, колико их је у евиденцији ПИО Фонда из новембра прошле године.

По новом пакету подршке, који је најавио председник Александар Вучић, предузетници и запослени у микро, малим и средњим предузећима моћи да очекују исплату од око 16.000, што је половина минималца који у 2021. години износи 32.126 динара месечно.

Исплата прве половине минималца за март, како је најављено, треба да почне у априлу.

Нови пакет предвиђа да сви грађани добију у мају 30 евра и 30 евра у новембру, док ће пензионери уз то добити још 50 евра, што ће укупно износити 110 евра по пензионеру.

Поред тога, превозници у друмском саобраћају добиће 600 евра по аутобусу у наредних шест месеци, као вид подршке сектору који је најугроженији у условима пандемије коронавируса.

Три исплате половине минималца добиће и туристички радници, а како је најавио Вучић, биће сагледано пре лето да ли и ту треба нешто секторски да се помогне.

За обезбеђивање ликвидности предузећа, планирано је да се за постојећу гарантну шему обезбеди додатних 500 милиона евра, а кроз нову гарантну шему још толико, уз то да ће држава преузети већи ризик.

Новим пакетом подршке тако је предвиђено четири групе мера, од којих је прва мера директна подршка приватном сектору од 1. марта, што подразумева три пута по 50 одсто минималне зараде, са исплатом од 1. априла.

Председник Вучић је најавио да ће нови пакет помоћи привреди и грађанима бити вредан, ако и велика предузећа добију помоћ, укупно 2,5 милијарди евра.

 

 

ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


novac vucic penzioneri zaposleni isplata novcana pomoc

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.870.959 посета
Тренутно на сајту: 404 посетилац(a)