Настављена градња "дивљег" солитера 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
Настављена градња "дивљег" солитера
Trenutno na sajtu: 527       |       Podeli:
11.12.2016 | 0 коментар(а)



Чачак - Мештани Чачка поново су сведоци урбанистичког и градитељског хаоса. Не чекајући да се правоснажно оконча управни поступак, поново је покушан наставак изградње објекта који угрожава суседе и прилаз основној школи.

Током летњих месеци медији су у неколико наврата објавили вести о спорној градњи солитера у Чачку са седам спратова, много станова, између три породичне куће и Основне школе "Милица Павловић" у Чачку, у мирној и тихој улици, где се уз улицу нижу породичне стамбене куће и где су људи живели мирно.

Огласило се и Удружење за очување градитељског, културног и природног наслеђа „Кнез Страцимир" из Чачка и покренуло низ активности за помоћ и спас Града Чачка од рушилачких и деструктивних активности које се спроводе.

Управо у овом најновијем случају вода са крова солитера би угрозила куће суседа, а у случају пада снега са те висине, куће би се саме урушиле. Власници кућа не би видели сунце јер седам спратова је превисоко, зграда нема прописан паркинг, угрожава се улазак у школско двориште...

Грађевински инспектор и Градска управи за урбанизам у Чачку су одбили захтев да се отклоне неправилности и суспендују незаконите одлуке. Због тога је покренут жалбени поступак на Решење Градске управе за урбанизам, пред Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Решењем Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у јулу 2016. године је поништено Решење Градске управе за урбанизам Чачак и предмет враћен првостепоном органу на поновни поступак и одлучивање, након чега је Градска управа за урбанизам Чачак поново дала сагласност на спорну градњу са потпуно идентичним условима због чега је изјављена жалба другостепеном органу.

Такође је због битних пропуста, Решењем Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у августу 2016. године поништено Решење градске управе за инспекцијски надзор града Чачка и предмет враћен првостепеном органу на поновни поступак и одлучивање.

Курир




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.956.894 посета
Тренутно на сајту: 528 посетилац(a)