ПОСЛЕДЊА ВЕСТ: Демонстранти упали у зграду РТС - а 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
ПОСЛЕДЊА ВЕСТ: Демонстранти упали у зграду РТС - а
Trenutno na sajtu: 327       |       Podeli:
16.03.2019 | 0 коментар(а)



Београд - Део демонстраната са вечерашњег протеста "1 од 5 милиона", предвођени Бошком Обрадовићем, упао је у зграду РТС из

Абердареве улице. У зграду РТС дошла је и полиција. Док су појединци из масе ударали полицајце, они нису реаговали већ су само ушли у зграду.

 Један од демонстраната позвао је и остале окупљене да уђу у зграду јавног сервиса.

Убрзо након тога стигли су и припадници специјалног одреда полиције који су распоређени по ходницима Радио-телевизије Србије како би спречили демонстранте да се са нижих спратова попну горе.

Демонстранти су ходнике Радио-телевизије Србије излепили тракама и поручили да ће се укључити уживо у програм.

Сви улази у зграду РТС-а тренутно су блокирани.

У зграду је ушао и Драган Ђилас.

Учесници протеста претходно су јајима гађали зграду Јавног сервиса и најавили да ће одржати имровизовани "Дневник слободне Србије".

Демонстранти су испред РТС-а били подељени у две групе – код улаза у зграду у Таковској и на паркингу у Абердаревој улици.

Обрадовић је саопштио је да су "у току преговори чији је циљ да се грађани ванредно укључе у програм РТС".

Преговори око захтева протестаната воде се са уредником РТС Зораном Станојевићем.

Драмски писац Синиша Ковачевич на почетку протеста позвао је грађане у "Марш до слободе" рекавши да је "време је да почнемо да марширамо".

"Добили смо талог од власти, божију казну од власти. Ако не кажемо ’доста’, остаћемо само ми старци, а у старачким домовима деца се не рађају. Драги пријатељи, доста је било, а 13. априла показаћемо колико нас има. Шта је то што ми тражимо: нешто мало правде и нешто много слободе", рекао је Ковачевић.

Фото: Принтскрин

Обрадовић: Не излазимо из РТС-а, Бујошевић поручио да ће их полиција растерати у 21 час

Лидери Савеза за Србију Драган Ђилас и Бошко Обрадовић изјавили су вечерас да се неће повући из зграде Радио телевизије Србије (РТС) све док се не омогући гостовање организатора протеста "Један од пет милиона" у програму РТС-а.

Ђилас је казао да су грађани спонтано ушли у зграду и да то није била синхронизована акција.

Обрадовић је такође казао да је улазак у зграду идеја грађана, јер "сви смо ми Један од пет милиона".

"Ми тражимо оно што нам припада и они су то рекли у свом слогану - Ваше право је да занте све, ми смо дошли вечерас по то наше право", казао је Обрадовић.

Он је у укључењу за телевизију Н1 рекао да је видео одговор директора РТС-а Драгана Бујошевића да им се ништа не дозволи.

"Видео сам својим очима Бујошевићеву поруку која гласи нећемо им ништа доволити, у 21 полиција ће их избацити из зграде", рекао је Обрадовић.

Ђилас је казао да је добио обећање од полиције да неће нападати грађане и да они који су ушли у зграду нису ништа разбили или некога напали.  

Анти-говт демонстраторс хаве ентеред Сербиан публиц броадцастер РТС, wхере полице унитс аре алсо пресент ин тхе буилдинг.

ГЗС/ ФоНет, Танјуг, РТС, Бета




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


protest rts zgrada

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.130.639 посета
Тренутно на сајту: 328 посетилац(a)