Како изгледа драгачевски брак дуг пола века: Зна се ко коси, а ко воду носи 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Како изгледа драгачевски брак дуг пола века: Зна се ко коси, а ко воду носи
Trenutno na sajtu: 782       |       Podeli:
25.04.2019 | 0 коментар(а)



Лучани – Статистика је показала да се Драгачевци најмање разводе. Лепа и Павле Обрадовић својим складним браком дугим чак пола века то доказују и у пракси.
Толеранција и разумевање кључни за добар брак, фото: РИНА, Ј. Николић

“Момковао сам чак до моје двадесет девете године, а онда се на први поглед заљубио у Лепу. Она је тада била још девојчица, са непуних 16 година, али то није спречило нашу љубав. Нисам је украо, како се у то време често радило, већ смо уз одобрење њених родитеља се веначали и направили свадбу”, прича за РИНУ Павле.

Овај фудбалски судија у пензији каже да му није било тешко слушати исту жену читавих 50 година, али исто тако сматра да ко год издржи у браку толико дуго заслужује орден за стрпљење и толеранцију.

“Ја сам мојој жени још на почетку објаснио како треба да се понаша и да треба да слуша”, каже уз осмех Павле и додаје да је ипак договор и разумевање брачних партнера кључно за опстанак љубавне заједнице.

За златну свадбу, златне свећице, фото: РИНА, Ј. Николић

“Брак је нешто најлепше у животу, али у њега мора да се улаже. Младима бих препоручио да кад се једно наљути, да се ово друго повуче без обзира да ли је у питању муж или жена. Без попуштања нема дуготрајности”, истиче Павле.

Осмех његове вољене Лепе говори колико је Павле од самог почетка био добар и пажљив муж, без обзира што у Драгачеву важи за поприлично строгог човека.

“Нећете веровати, али ја сам свих ових 50 година за 8. Март добијала цвеће, сваку годишњицу брака ми смо заједно прославили. Што више времена проводимо заједно, ми се више волимо”, каже насмејана Лепа која је у браку родила две кћерке Мирјану и Биљану.

“Захвалне смо нашим родитељима који су нас школовали и извели на прави пут. Њихов складан и здрав однос усадио је у нас праве животне вредности које се ми трудимо да данас пренесемо и нашој деци”, каже за РИНУ Мирјана Ђорђевић.

Ово двоје заљубљених голупчића заједно су угасили слављеничку свећу са бројем 50 у кругу својих пријатеља, и заједно настављају да корачају у шесту деценију свог заједничког живота, доказујући да праве животне вредности никад не излазе из моде.

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


brak svadba

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.416.894 посета
Тренутно на сајту: 783 посетилац(a)