Бивши помоћник министра правде ослобођен оптужби 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Бивши помоћник министра правде ослобођен оптужби
Trenutno na sajtu: 450       |       Podeli:
07.11.2018 | 0 коментар(а)



Апелациони суд у Београду правоснажно је ослободио оптужби некадашњег помоћника министра правде и државне управе Милисава Чогурића

оптужби да је покушао да утиче на спровођење једног извршног поступка пред судом у Чачку у току 2012. и 2013. године.

Овом одлуком потврђена је првостепена пресуда Специјалног суда у Београду којом је Чогурић ослобођен оптужби за кривично дело службеног положаја у покушају.

Тужилаштво је теретило Чогурића да је, прекорачујући границу свог службеног овлашћења поступио по представци М.П. из Чачка и у три наврата упутио дописе председнику Вишег суда у Чачку захтевајући да се предузму мере у вези са извршним поступком Основног суда у Чачку који је окончан правноснажним решењем од 29. фебруара 2008. године. Такође је захтевао да буде обавештен о мерама које су предузете иако, према тврдњи тужилаштва, за то није имао овлашћења за поступање по притужбама грађана с обзиром да је радио у сектору Министарства правде и државне управе које није надлежно за то.
Међутим, по ставу Апелационог суда правилник којим је таксативно прописан делокруг рада помоћника министра правде и државне управе Сектора за нормативне послове и међународну сарадњу Владе Републике Србије допушта могућност да помоћник министра обавља и друге послове по налогу министра без ближег одређења да ли су то искључиво послови из домена овог или било ког другог сектора при Министарству правде.

"Ово тим пре што током поступка од стране Тужиоца за организовани криминал нису пружени докази који би по садржини и квалитету на несумњив начин указали да је Чогурић обављајући своју службену дужност прекорачио границе свог службеног овлашћења", наводи се у образложењу пресуде.

Суд додаје да не постоји ни један други доказ који би указивао на Чогурића као учиниоца кривичног дела злоупотреба службеног положаја у покушају на начин описан у оптужном акту, па да га је правилно првостепени суд ослободио од оптужбе.

ГЗС/Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Beogra sud Cacak optuzbe

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.496.462 посета
Тренутно на сајту: 450 посетилац(a)