Обрадовић: Једина тема разговора са посредницима из ЕУ је померање избора 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !             

 
Обрадовић: Једина тема разговора са посредницима из ЕУ је померање избора
Trenutno na sajtu: 573       |       Podeli:
04.12.2019 | 0 коментар(а)



С обзиром да су сви рокови истекли и да апсолутно не постоје услови за слободне и поштене
Лидер покрета Двери Бошко Обрадовић, фото: ГЗС

изборе у марту месецу идуће године, као и да смо већ неколико месеци у кампањи бојкота тих лажних избора - једина тема свих разговора са представницима Европског парламента је померање датума избора, тврди лидер покрета Двери Бошко Обрадовић.

"Сада је све у рукама делегације ЕП која следеће недеље долази у Србију. Ако они кажу да нема услова за демократске изборе - тек онда ће уследити прави преговори између власти и опозиције, и бити прекинута ова преговарачка фарса у Скупштини под посредовањем Маје Гојковић. Ако они кажу да је све у реду и да је власт унапредила услове за изборе - то значи да су између Вучића и демократије изабрали Вучића. Плашим се да ће тада и највећи заљубљеници у ЕУ у Србији бити разочарани јер ће српска демократија бити жртвована ради интересне сарадње Брисела са Вучићем.

То неће донети ништа ново и добро већ само додатно усложњавање политичке кризе, и онда ћемо после лажних избора на пролеће опет морати да причамо о новим, правим изборима јер ће сви резултати ових лажних избора бити нелегитимни. Опозиција која је у бојкоту и на уличним протестима неће признати ни те изборе, ни будућу Скупштину и Влади нити њихове одлуке. То дугорочно од Србије прави нестабилну земљу и води нас у опасан сценарио друштвених сукоба.

Увек понављам свим колегама из Европског палрмента: Без слободе и демократије нема стабилности. Не могу се на речима залагати за европске вредности, говорити у Извештају Европске комисије о слободи медија, борби против корупције, нормалним изборима, а истовремено у пракси подржавати недемократски режим Александра Вучића. Зато је боље да одмах померимо изборе за крај следеће године, направимо споразум о слободним и поштеним изборима, договоримо механизам којим ћемо контролисати спровођење тог споразума и онда идемо на изборе после девет месеци од доношења лекс специјалиса у Народној скупштини којим би тај споразум био потврђен. То је разумно, демократски и доноси нормалност и стабилност у Србију. Па нека на тим поштеним изборима победи бољи. То је наш предлог и према актуелној власти и према посредницима из ЕУ, и сматрам да је крајње конструктиван", наводи се у саопштењу за медије.​


Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


BOSKO OBRADOVIC DVERI EU RAZGOVORI IZBORI

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.317.606 посета
Тренутно на сајту: 574 посетилац(a)