Додељени уговори за набавку пољоприведне механизације пољопривредницима из Златиборског округа 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Додељени уговори за набавку пољоприведне механизације пољопривредницима из Златиборског округа
Trenutno na sajtu: 448       |       Podeli:
26.11.2022 | 0 коментар(а)



Ужицу - У Ужицу су данас уручени уговори пољопривредним произвођачима из Златиборског округа
Фото: ГЗС

за набавку пољопривредне механизације у оквиру пројекта конкурентне пољопривреде у Србији који заједнички реализују Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде и Светска банка.

"По овом пројекту, ми смо одобрили 525 уговора и углавном се односе на производњу у сточарству, за оне који се баве производњом меса, млека, као и пчеларством и аквакултуром“, рекла је министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелена Танасковић.

Она је прецизирала да 50 одсто ове инвестиције чине бесповратна средства, 40 одсто су кредитна средства која могу да узму код 11 банака и само 10 одсто уз њихово учешће.

Уговоре у оквиру овог пројекта потписало је 120 пољопривредних произвођача са подручја Златиборског округа.

Министарка је додала да се овакви пројекти који уводе нов модел финансирања како би се оснажили микро, мали и средњи пољопривредни произвођачи и предузећа, а унапредила пољопривредна производња и конкурентност, морају користити што више у будућности.

"Кренула је и исплата коју смо ребалансом државног буџета добили као додатна средства, добили смо 16.5 милијарди (динара), а у претходној недељи исплаћене су већ четири милијарде", рекла је

министарка.

"У понедељак ће бити исплаћено млеко за трећи квартал, исплаћен је други квартал, гориво, осигурање, воћарима је ислаћено тако да сваки дан ће бити нека исплата“, појаснила је министарка.

Градоначелница Ужица Јелена Раковић Радивојевић

истакла је да су овакви пројекти важни за пољопривреднике пре свега због тога што локална самоуправа има ограничена средства, али да је и поред тога велики број пољопривредника успео да добије одређене субвенције.

"Свима нам је заједнички циљ унапређење пољопривредне производње јер је производња хране будућност Ужица, Златиборског округа и целе Србије и зато ћемо у наредном периоду са пољопривредним произвођачима креирати и нове мере и нове подстицаје", рекла је градоначелница Ужица.

Пољопривредници поручују да без подршке државе не могу опстати.

"Ја сам вема задовољан што сам успео да добијем трактор који ћу користити и било би добро да се овако и настави", рекао је Ненад Чоловић, пољопривредни произвођач из околине Пожеге.

 

ГЗС/Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


poljoprivreda mehanizacija ministarstvo

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.496.804 посета
Тренутно на сајту: 449 посетилац(a)