"Чистка" на седници Главног одбора СНС у недељу 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
"Чистка" на седници Главног одбора СНС у недељу
Trenutno na sajtu: 521       |       Podeli:
25.12.2019 | 0 коментар(а)



Београдска штампа у ударним текстовима на насловним странама најављује да ће у недељу,

на седници Главног одбора СНС, почети кадровска чистка у владајућој странци.

Подсећајући на изјаве лидера странке Алесанда Вучића о томе, Новости пишу да би процес требало да буде заокружен после парламентарних избора, након којих би, уколико напредњаци поново формирају власт, влада требало да изгледа другачије.

Према информацијама тог листа, у новој влади, ако СНС опет победи на изборима, од актуелних напредњачких министара могуће је да остане само један.

Српски телеграф пише да ће неколико министара и кључних функционера са локала остати без функција после седнице ГО СНС 29. децембра и да се на листи за смену већ налази двадесетак имена и да је то тек почетак кадровских промена које ће спровести Вучић.

За оне који су радили за свој џеп, који нису остварили договорене циљеве, који су мешетарили, спрема се чистка. На листи оних који ће остати без фотеља је двадесетак имена.

Има ту чланова Председништва СНС, али и пет звучних имена, људи који важе за крупне зверке и који су сада на јаким и важним позицијама, наводи извор листа.

Председник ИО СНС Дарко Глишић рекао је за Телеграф да ће после седнице моћи да коментарише, а потпредседници Миленко Јованов и Милош Вучевић поручују да треба проверити рад свих у СНС.

Саговорници Курира из редова напредњака кажу да је могуће велико "проветравање" у странци.

Многи су се истрошили, уморили, а неки су функцију и злоупотребили. То је нарочито уочљиво на локалу, па ће у наредном периоду да лете бахати шерифи који су нешто муљали или су део неке афере. Уочљиво је и да неки посланици спавају, да нису активни у скупштинским расправама и да не улазе у дебате са опозицијом, па зато таквих неће бити на листи СНС за наредне изборе, каже извор листа.

Посланик СНС и члан Председништва Владимир Дјукановић сматра да су странци неопходне корените промене.

Верујем да ће сви бахати по заслузи пронаћи своје место на клупи за резервне играче. Друго, нисам присталица тога да на челним позицијама буду људи који чекају да их Вучић брани. Кад ударају по њему, неки се склоне са стране, трљајући ручицама, рекао је Дјукановић, наводи Курир.

Сам Вучић је у недавном интервјуу за телевизију О2 најавио да има много људи унутар СНС који не заслужују његово а ни поверење грађана и најавио да ће се позабавити тиме на седници Главног одбора странке.

"Нису то они које измишљају наши противници. Има других случајева где видим људе којима је средње име бахатост. Ти бахати уништавају све добро што ми радимо", рекао је Вучић.

 

Танјуг / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


SNS CISTKA KADROVI

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.945.762 посета
Тренутно на сајту: 522 посетилац(a)