Ученици из Ужица и Крагујевца спремају се за светско такмичење у роботици 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Ученици из Ужица и Крагујевца спремају се за светско такмичење у роботици
Trenutno na sajtu: 421       |       Podeli:
08.06.2019 | 0 коментар(а)



Драгица Гавриловић, Лука Мајкић и Андреј Стевановић, чланови роботичке секције Прве основне школе "Краљ Петар Други" у Ужицу,

на недавно одржаном националном такмичењу у едукативној роботици, освојили су прво место. Они ће, са Првом крагујевачком гимназијом, која је била најбоља у конкуренцији средњих школа, представљати Србију на светском роботичком такмичењу крајем године у Шангају.

Били су најбржи, најпрецизнији и уз логичко размишљање и тимски рад, у конкуренцији основних школа, најбољи у програмирању робота и савладавању препрека на унапред задатим стазама.

"Наш задатак је да програмирамо робота, који ће да се креће креће прво по стази и да обави одређене задатке", објашњава Драгица Гавриловић, учиница седмог разреда Прве ОШ "Краљ Петар Други".

"Робоз треба, на пример, да однесе кутију, заврти ветрењачу или да однесе блокове", додаје Гавриловићева.

Ученик петог разреда Лука Мајкић каже да је његов задатак да склапа препреке и наставке за робота. Мој друг и ја радимо једну ствар, док другарица Драгица, ради, прави програм", додаје Мајкић.

Његов друг Андреј Стевановић потврђује да заједно са Луком смишља препреке.

До успеха су стигли заједнички освајајући знање, кроз рад секције роботике и вицешампионску титулу освојену прошле године на истом такмичењу. Прошлогодишња донација - робот - довела их је до овогодишње победе.

"Сваки тим је имао другачије, сви су на неки свој начин правили и то је добро што деца на тај начин виде како неке проблеме, стварне проблеме решавају", истиче наставник информатике Горан Бојовић.

Драгица Гавриловић каже да су роботи, програмирање и информатика њена будућност.

Уз предах током распуста, од септембра почињу припреме за такмичење у Кини где их чекају такмичари из више од 50 земаља.

ГЗС/ РТС, Надежда Гавриловић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


deca robot takmicenje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.484.614 посета
Тренутно на сајту: 421 посетилац(a)