Дани културе и традиције у знак сећања на први Сабор трубача 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Дани културе и традиције у знак сећања на први Сабор трубача
Trenutno na sajtu: 267       |       Podeli:
10.10.2017 | 0 коментар(а)



Лучани - Поводом обележавања свог дана, а у знак сећања на први Драгачевски сабор трубача, Центар

за културу и спорт општине Лучани у Гучи организује манифестацију „Дани културе и традиције“.

Организатори манифестације су програмом манифестације желели да подсете младе а и оне старије на значај културе, а уједно и да изразе поштовање према свима онима који су допринели одржавању Сабора и његовом израстању у једну од највећих манифестација трубаштва и свеукупног народног стваралаштва.

Програмом су предвиђени дани културе за децу и одрасле. Среда 11. октобар је дан културе за децу па ће се тако најмлађи забављати уз представу дечјег позоришта Пан театра “Лаза мамина маза”. Четвртак је дан културе за одрасле који ће имати прилику да одгледају представу Звездара театра “Велики талас”.

Петак 13. октобар биће посвећен Сабору трубача када ће у просторијама Центра за културу у 12 сати бити свечано обележено сећање на први Драгачевски сабор који је одржан давне 1961. године. У програму ће учествовати: Оркестар Јанка Јовановића и Љубивоја Диковића, Оркестар Бојана Крстића, КУД „Абрашевић“ Чачак, полазници школе трубе, полазници школе најлепших етно гласови Драгачева.

Сви програмски садржаји, током трајања манифестације су бесплатни.

Глас западне Србије

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.173.164 посета
Тренутно на сајту: 268 посетилац(a)