На Пештери десетак домаћинстава и даље одсечено због снега 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
На Пештери десетак домаћинстава и даље одсечено због снега
Trenutno na sajtu: 394       |       Podeli:
20.12.2021 | 0 коментар(а)



Сјеница - На Пештерској висоравни, у општини Сјеница, 10-ак кућа у селу Блато, одсечено је од остатка
Фото: ГЗС

општине услед великих снежних наноса, наводе мештани.

Како је казао Живан Брадић који се јавио редакцији, уочи Светог Николе, само су прилази према два домаћинства очишћени, док остатак села није.

„Ми смо остали завејани, припадамо МЗ Баре од којег смо удаљени неких 10-11 километара, а од Сјенице 25 км. Очишћен је један део села, други није. Дувао је јак ветар и нанео снег на пут. Јуче је дошао багер-чистач из Сјенице и вратио се, верујте ми да данас једва истерах на пут ’Ладу Ниву’, али нисам даље успео и дете није отишло у Баре у школу", истиче Брадић.

Каже да имају и струје и воде и да је ситуација на том плану добра, а за постојећу ситуацију криви небригу локалне самоуправе.

„Чак не ни локалну самоуправу него оне који управљају машинама. Општина пошаље машине, али људи су проблем. И претходних година када падне снег, ти људи су чистили само донекле, али никако читаво село. Лако одустају и неће да пролазе где мисле да не могу даље, а ми се налазимо на око 1100 метара надморске висине. Није нормално да будемо тако третирани", навео је Брадић.


ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.504.089 посета
Тренутно на сајту: 394 посетилац(a)