Основна школа „Милан Благојевић” прославила 122 године рада 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Основна школа „Милан Благојевић” прославила 122 године рада
Trenutno na sajtu: 363       |       Podeli:
02.12.2021 | 0 коментар(а)



Лучани - Основна школа „Милан Благојевић” прославила је данас 122. године постојања.

У кратком обраћању ученицима и запосленима, директорка школе, Радојка Ђорђевић, истакла је да је поносна на све што је до данас постигнуто.

Фото: Радио Д Лучани

„Иза нас је много рада, успеха, учења, награда. Низале су се генерације ученика и запослених који су радећи свим срцем исписали историју школе. И данас, као и пре 120 година, у школи се усвајају знања, изграђује се основа за живот и склапају се нераскидива пријатељства. Школа је почела са радом 1899. године када је у први разред уписано 76 ученика и 5 ученика у други разред. Данашња зграда направљена је 1953. године, а проширена је 1978. У оквиру школе постоје 4 издвојена одељења, у Марковици, Крстацу, Пухову и Доњој Краварици. Најстарије издвојено одељење у Негришорима, нажалост, престало је са радом, а од недавно ни зграда школе више не постоји”, рекла је директорка.

С обзиром на тренутну епидемиолошку ситуацију, Дан школе ове године обележен је без већег програма.

„Припремили смо промоцију школског часописа „Кораци” који представаља све важне активности организоване у протеклих годину дана. Надамо се да ћемо и будућности наставити да нижемо успехе и да ћемо из дана у дан бити све бољи како би они који су поставили темеље ове школе били поносни на нас и како бисмо године пред нама дочекали задовољни оним што смо постигли. Завршавам кратко обраћање са надом да сви ученици ове школе корачају правим путем и да ће наредни „Кораци” показати да, уз учитеље и наставнике, израстају у велике и пре свега добре људе”, рекла је Ђорђевићева.

Кратким програмом обележено је и 80 година од смрти Милана Благојевића, народног хероја по којем ова установа носи име.

 

 

ГЗС/Радио Д Лучани




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


godisnjica skola rad milan blagojevic lucani

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.267.314 посета
Тренутно на сајту: 364 посетилац(a)