Црногорска војска на Косову 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Црногорска војска на Косову
Trenutno na sajtu: 409       |       Podeli:
04.07.2018 | 0 коментар(а)



Режим у Црној Гори са Милом Ђукановићем на челу одлучио је да пошаље своје војнике на Косово да служе НАТО пакту у склопу мисије КФОР-а.

Скандалозну одлуку, којом се још једном потврђује признање лажне државе, власт у Подгорици донела је потпуно сама, без захтева и било каквих притисака Брисела! Слање официра у састав КФОР-а на Косову изазвало је сукоб у црногорском парламенту, у којем је опозиција оптужила власт да се додворава Западу и намерно ради против Србије.

Црногорски министар одбране Предраг Бошковић покушао је да овај скандал оправда уласком у НАТО.

-Чланством у НАТО стекли су се услови за појачано присуство Црне Горе у у међународним мисијама, што за нашу државу значи кредибилитет у међународној заједници - рекао је Бошковић.

Министар одбране Србије Александар Вулин, коментаришући одлуку Подгорице, на другој страни каже да је Црна Гора још једном подржала незавиност лажне државе Косово.
- Одлука да пошаље војнике на Косово, али не као подршку безбедности Срба, већ као подршку независности Косова, не може бити одлука коју ћемо посматрати као пријатељску. Жалим што руководство Црне Горе упорно заборавља да на Косову постоји Србија, народ Србије и интереси Србије - истиче Вулин.

Мирослав Бјеговић декан Факултета за безбедност “Едуконс" каже да ово никако није добронамерно.

-На сцени је црногорско државно додворавање НАТО алијанси и америчкој администрацији, као и окрертање леђа блиској и братској српској држави и то је страшно! Молим вас, па да ли бисте ви у случају евентуалног сукоба Војске Србије и тзв Безбедносних снага Косова које би помогао НАТО, такође учествовали као добровољци на непријатељској страни?! - пита се Бјеговић.

Безбедносни стручњак Милан Петрић сматра да иза ове одлуке стоје политичари.

-Да се потомци славних ратника из Мојковачке битке сећају да је крајем априла 1999. у безразложном бомбардовању варошице Мурино побијено неколико хиљада њихових суграђана, не би никад донели одлуку да ратују на страни њихових убица. Зато сам сигуран да ова одлука није од народа - закључује Петрић.

ГЗС/Информер




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.434.444 посета
Тренутно на сајту: 408 посетилац(a)