Град субвенционише ужичке воћаре 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Град субвенционише ужичке воћаре
Trenutno na sajtu: 585       |       Podeli:
04.08.2017 | 0 коментар(а)



Ужице - Град Ужице је определио и расписао позив носиоцима регистрованих пољопривредних газдинстава за подстицајна средства

за подизање вишегодишњих засада кроз субвенционисање набавке сертификованог воћног садног материјала за заснивање производње једне воћне врсте у јесен 2017. године, и то дрвенастог воћа - јабука, шљива, крушка и дуња и јагодастог воћа - малина.

Заменик градоначелника, Немања Нешић, је навео да је изузетно важно за развијање воћарства да се побољша квалитет садног материјала на нашем подручју, те да се обнове постојећи, стари засади како би се остварили бољи резултати у овој области.

Помоћ града је значајна, јер поред субвенције од 49 одсто, због велике количине нарученог садног материјала цена је од набављача добијена у износу нижем од оног на тржишту.

"Навешћу пример садног материјала за малину. Произвођачи који остваре субвенцију биће у прилици да за 20 динара дођу до сертификоване саднице малине што је изузетно повољно у односу на све оно шта тиме добијају. Са сертификованим садницама њихова производња биће далеко успешнија", објаснио је Нешић.

Он је додао да ово, поред већ расписаних субвенција у области пољопривреди није последња, објављено је на сајту граду.

"Надам се да ћемо већ почетком септембра расписати још један јавни позив и то пољопривредницима који су заинтересовани за субвенције намењене набавци половних трактора. Тиме чинимо корак напред у побољшању пољопривредне производње, јер поред унапређења генетског материјала засада, развићемо и услове за обраду земљишта", рекао је Нешић.

Нешић је рекао и да ће се код доделе субвенције гледати редослед пријављивања и позвао све заинтересоване пољопривреднике да што пре конкуришу.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.187.185 посета
Тренутно на сајту: 586 посетилац(a)