Нови лежећи полицајци на прибојским улицама 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Нови лежећи полицајци на прибојским улицама
Trenutno na sajtu: 404       |       Podeli:
13.12.2019 | 0 коментар(а)



Прибој – Општински Савет за безбедност саобраћаја Прибој наставља са реализацијом својих

планираних активности у овој години, а све у функцији још веће безбедности свих учесника у саобраћају.

Према речима председника Савета за безбедност саобраћаја општине Прибој, Драга Дробњаковића, ових дана приводи се крају реализација најновијег пројекта односно постављања принудних успоривача брзине, на улицама приградских и сеоска насеља. Укупно ће бити постављено око 20 принудних успоривача брзине.

Једна од ризичних улица по безбедности свих учесника у саобраћају била је и деоница пута према Јабукама ,а два „лежећа полицајца“ постављена су на путу кроз насељено место Јармовац где је на жалост већ било саобраћајних удеса и повреда пешака и бициклиста, с обзиром да је улица прилично уска, а нема ни тротоара за пешаке или бициклисте.

Слична по ризику је и улица Саве Ковачевића која се протеже од тзв. “плаве“ зграде у Новом Прибоју преко Луке до бетонског моста преко Лима на Мостини, а која је фрекфентна и по саобраћају возила, али и пешака. Ни овде, највећим делом, нема тротоара за пешаке. У овој улици, на њеном почетку, на раскрсници са улицом Вука Караџића, већ постоји један принудни успоривач брзине,али их је постављено још пет, и како ствари стоје, потреба је за још једним или два. Постојећих пет распоређено је код Градске стрељане, затим у близини бившег локала “БОС”, код бивше перионице аутомобила на Луци, код барака поред сточне пијаце и код барака у близини раскрснице са улицом Боре Пенезића, односно пута за Црнуге.

Принудини успоривачи брзине, њих 4, постављени су и у улици Велимира Бандовића, односно на путу од Увца према Рачи и Слободној зони, јер су овде услови новоизграђеног пута дозвољавали већу брзину кретања возила, а са друге стране у питању је насељено место где опет нема тротора, па је повећани ризик за кретање пешака, поготову деце. Први принудни успоривач брзине на овом путу постављен је недалеко од бивше Кожаре на Увцу, два су постављена непосредно пре и после дрвеног мостића преко Увца, и један, нешто даље, пре скретања за Јелав у МЗ Рача.

Недавно су замењена и два „лежећа полицајца“ на регионалном путу кроз Пољице, по један ће ових дана бити постављен у центрима МЗ Кратово и Крајчиновићи, а на задовољство Сјеверинаца и Стрмчана, али и оних који крећу пут Рудог и Сарајева ускоро ће бити замењена и два постојећа принудна успоривача брзине, кроз центар месне заједнице Сјеверин.

Средства за овај пројекат у висини од 500.000 динара обезбедила је општина Прибој, а радове је по тендеру извела прибојска фирма “Дивац изопласт”.

 

ПП Медиа / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


PRIBOJ ULICE LEZECI POLICAJCI

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.495.351 посета
Тренутно на сајту: 404 посетилац(a)