Никољдан дуплира интензитет саобраћаја 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Никољдан дуплира интензитет саобраћаја
Trenutno na sajtu: 382       |       Podeli:
19.12.2016 | 0 коментар(а)



Чачак - Из саобраћане полиције поручују да ће и ове, као и прошлих година, бити спроведена појачана контрола саобраћаја, што значи да ће у току дана

бити контолисана брзина, а у ноћним сатима тежиште контроле биће на алко-тестовима који ће се спроводити на свим већим раскрсницама градова Србије.

Свети Никола као највећа слава у Србији у току дана због припрема, али и у току вечери због одласка у госте, скоро дуплира интензитет саобраћаја у Србији, кажу стручњаци.

Према статистици, дешава се и велики број удеса који су често последица непажње и журбе возача да се послови заврше пре доласка гостију.

Алкохол је, после непажње и журбе, највећи узрочник саобраћајних несрећа, па ће целог дана, а и током ноћи, бити полицијских контрола.

"Возачи морају да поштују брзину, биће сталних контрола, алко-тест је обавезан при сваком заустављању, треба пазити и на постављену саобраћајну сигнализацију", каже Бобан Милинковић из саобраћајне полиције.

Возаче подсећамо да уколико летње гуме нису променили зимским, то треба да учине што пре, јер је темпертура испод нуле, има мраза и поледице, а ако случајно учествујете у удесу, а имате летње пнеуматике, иако нисте криви, ризикујете да платите штету, јер сте технички неисправни.

"За сада нема гужве, али ја препоручујем свим људима који нису заменили летње гуме зимским да пожуре да не би било проблема и да не би закрчили капацитете", истиче вулканизер Предраг Стоичевић.

Свима који крећу на пут упозорење да возе опрезно јер магле има на свим путним правцима и ланцани судари су чести. Ако идете пут планина потребно је да обавезно имате ланце.

РТС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.465.797 посета
Тренутно на сајту: 383 посетилац(a)