Термин избора „прописују” лекари: У уторак састанак странака о кампањи и одржавању избора 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike             

 
Термин избора „прописују” лекари: У уторак састанак странака о кампањи и одржавању избора
Trenutno na sajtu: 482       |       Podeli:
14.03.2020 | 0 коментар(а)



Председник Србије Александар Вучић састаће се у уторак са представницима странака које учествују на изборима.
Фото: ГЗС

Тема састанка биће договор о томе како организовати кампању и да ли је потребно да се гласање, због ширења вируса корона - одложи.

Избори су расписани за 26. април, али је Вучић у више наврата поменуо могућност да они буду одложени за недељу или две недеље. Такав захтев стигао је и од неких опозиционих странака. Већина партија које не бојкотују изборе сагласна је у ставу да договор о кампањи и евентуалном одлагању гласања треба донети у складу са препорукама лекара и епидемиолога.

Потпредседник СПС Ђорђе Милићевић каже да ће коначну одлуку донети лидери странака и да је сигуран да ће решење бити у интересу грађана и њиховог здравља. Бојан Ђурић из покрета „Србија 21” сматра да треба организовати састанак свих учесника на изборима и озбиљно разговарати о свим питањима која се тичу избора и кампање, имајући, као озбиљни политичари, као приоритет здравље свих грађана у новонасталој ситуацији:

„Апсолутно смо за то да се слушају лекари и оно што они буду препоручили, а то се односи и на питање евентуалног одлагања избора. То ће бити наш став, у сваком тренутку и по сваком питању док ова опасност траје”.

Посланик СВМ Балинт Пастор каже, за „Новости”, да се надају да неће доћи до одлагања избора, али да је, наравно, здравље грађана најважније:

„Отказали смо кампању до 1. априла. Нама је 15. марта национални празник и тада се манифестације одржавају само на отвореном”.

Валентина Рековић из покрета „Један од пет милиона” каже да су они за одлагање гласања зато што сви сад морају бити усредсређени и солидарни у заштити здравља и живота сваког појединца. Она каже да не види разлог зашто би се одазвали на позив председника државе на састанак, јер се ни он није одазивао на њихове позиве током протеста:

„Но, хајде, сачекајмо тај његов позив, ако га уопште и буде било, па ћемо онда о томе одлучивати”.

Председник Вучић је, у четвртак, у обраћању грађанима, казао да је свим политичким странкама које желе да учествују у надметању за мандате нелагодно да говоре о изборним темама:

„Отворени смо и договорићемо се са свим политичким субјектима. У овом тренутку не постоји ништа важније од тога да се сачува здравље људи”, казао је Вучић.

 

ГЗС/Новости




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


TERMIN IZBORA PROPISUJU LEKARI ALEKSANDAR VUCIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.728.524 посета
Тренутно на сајту: 483 посетилац(a)