Двери: Сулејман Угљанин жели немире у Србији 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Двери: Сулејман Угљанин жели немире у Србији
Trenutno na sajtu: 608       |       Podeli:
15.08.2017 | 0 коментар(а)



Пријепоље, Сјеница - Из Општинског одбора Српског покрета Двери у Пријепољу, данас је саопштено да Сулејман Угљанин поново

"покушао сецесионистичким изјавама да поправи свој пољуљани рејтинг, као и да дуго година прави велику штету и уноси немир у државу Србију оглашавајући се одређеним датумима и тумачећи историјске догађаје на један крајње политикантски начин".

Двери наводе да је овог пута за повод изабрао стогодишњи јубилеј "Сјеничке декларације".

Двери из Пријепоља у саопштењу наводе:

Сјеничка декларација је наводно означавала тенденцију "санџачких" муслимана да "Санџак" припоје Босни и Херцеговини, која је тада била под Аустроуграском или да добије своју самоуправу.

Иако у својим историјским документима има проблема са научним фактима он не посустаје у изазивању инцидената и стварању смутње у бошњачком и српском народу.

После добро ишчитаног текста спорне декларације, за коју не знамо ко је саставио, а коју је пре 100 година потписало десетак грађана исламске вероисповести, издваја се неколико спорних чињеница.

Неозбиљност и нелегитимност овог документа названог "Сјеничка декларација", доказује немогућност утврђивања датума одржавања исте. Врло је неозбољно да се у 20. веку не зна датум одржавања неког скупа који претендује да буде званичан и за некога обавезујући.

У тексту је наведено да су Конференцији присуствовали представници десет, односно дванаест срезова.

Како то да међу њима нема ниједног Србина и какав онда они легитимитет имају? Кога представљају и у чије име наступају? Ако су представници свих грађана онда нам треба доказ да се и Срби слажу са њиховим присуством овом скупу и одлукама које су тада донели.

Сваки будући представник власти Србије или Црне Горе који би овај документ узео у разматрање морао би да се сматра издајником који нарушава Устав своје земље и за тај чин би му се морало судити.

Добро би било да савремени заговорници "Државе Санџак" и "Аутономије Санџак" јасно изговоре о ком се овде санџаку у овој "Декларацији" говори, Сјеничком, Новопазарском или Пљеваљском?

Ми који још нисмо видели оригинални документ са печатима, потписима, заводним или деловодним бројевима принуђени смо да и даље на ово гледамо као на ствар маште или имагинације.

Општински одбор Српског покрета Двери - Пријепоље




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.099.772 посета
Тренутно на сајту: 608 посетилац(a)