Брнабић: Суфицит 80 милијарди, грађани треба да буду поносни 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Брнабић: Суфицит 80 милијарди, грађани треба да буду поносни
Trenutno na sajtu: 366       |       Podeli:
01.11.2017 | 0 коментар(а)



Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је вечерас да Србија сада има суфицит од 80 милијарди динара

и да је то фантастичан резултат на који грађани треба да буду поноси.

-Закључили смо у трезору и октобар месец. Имамо суфицит од 80 милијарди динара, где смо планиран дефицит од 46 милијарди динара. Фантастични резултати. Ја сам стварно јако срећна, јако поносна. Поносна сам и што сам део континуитета претходне Владе. Грађани Србије требало би да су поносни на своју земљу - рекла је Брнабић у "Дневнику" РТС-а.

Она је рекла да је први пут на састанку са представницима Међународног монетарног фонда чула да се прича о успесима Србије, нагласивши да се рад и труд покренут 2014. године исплаћује.

- Имала сам јуче састанак са представницима ММФ. Први пут видите представнике ММФ да причају о успесима Србије, да причају о томе како имамо довољно фискалног простора да разговарамо о још неким стварима које би можда могле следеће године да буду сигнал за привреду. Све у свему исплати се рад и труд који смо покренули 2014. године - рекла је премијерка.

Брнабић је потврдила да ће пензионерима бити исплаћена једнократна помоћ од 5.000 динара, потврђујући да ће од 1. јануара уследити повећање свих пензија од пет одсто.

- Данас смо у Влади донели закључак о исплати једнократне помоћи од 5.000 динара и то ће бити исплаћено 6. новембра. Од 1. јануара повећање свих пензија од пет одсто. Јако значајно повећање плата у јавној управи од пет и десет посто. Разговарамо са ММФ око неког новог ангажмана. Добро пазимо шта би то било и на чему треба да сарађујемо са њима - казала је Брнабићева.

Србија је, како каже премијерка, доказала да је озбиљан и кредибилан партнер.

Она наводи да је Србија финансијски здрава и да се може наставити са реформама.

- Нама више не треба финансијска подршка из иностранства. Ми смо сада финансијски здрави, финансијски стабилни, финансијски солидни и можемо даље да наставимо са нашим реформама - рекла је председница владе.

Напредак на Доинг листи резултат одговорне политике

Премијерка Србије Ана Брнабић изразила је данас задовољство због напретка Србије на Дуинг бизнис листи Светске банке и нагласила да је за константан напредак Србије заслужна одговорна политика коју је претходни премијер, сада председник Александар Вучић, увео 2014. године.

Брнабић је рекла да је јако задовољна не само због напретка Србије за четири места на Доинг бизнис листи за 2018. годину, већ и јер је Светски економски форум пре месец дана објавио нову листу глобалне конкуретности на којој се Србија попела за око 12 позиција, а Светска банка у Бечу прошле недеље прогласила Србију за најбољу земљу у југоисточној Европи у односу на спроведене реформе.

Брнабић је рекла да је задовољна јер сада може да се заокружи слика за ову годину.

- Имамо троструку круну. Ја бих рекла да је јако важна ствар да ми на овој листи напредујемо константно од 2014. године. До тада смо падали, било је неких малих помака, па падова, али доста смо се мучили и дошли на најгору, 94. позицију, 2009. године, а сада константно растемо. Константно растемо као резултат одговорне политике коју је мој претходник увео 2014. године - рекла је Брнабићева.

Премијерка је подсетила да, када је била у приватном сектору, односно Управном одбору НАЛЕД-а, Вучцић је позвао то удружење у децембру 2014. године на разговор поводом Доинг бизнис листе Светске банке.

Био је, нагласила је она, први премијер који је рекао "немамо довољно капацитета, треба нам помоћ".

Брнабићева је додала да је већ у јануару наредне године направљена заједничка радна група за системски рад за унапређење позиције Србије на Доинг бизнис листи Светске банке.

- И од тада констатно растемо - нагласила је премијерка.

Она је оценила да то што је Влада Србије по први пут показала да је отворена за сарадњу са привредном и организацијама цивилног друштва "храбра одлука" која данас даје резултате у различитим областима.

Извор: Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.815.941 посета
Тренутно на сајту: 367 посетилац(a)