Нова шанса за пољопривреднике 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Нова шанса за пољопривреднике
Trenutno na sajtu: 346       |       Podeli:
21.10.2017 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Од укупно 101 пријављеног пољопривредног произвођача из Пријепоља, 91 је испунио услове и потписао уговоре о субвенцијама,

који се односе на набавку пољопривредних машина, опреме за наводњавање и пчеларство, као и средстава за заштиту биља.

Општина Пријепоље је обезбедила нешто више од девет милиона динара у свом буџету.

Пољопривредници су за ову намену искористили око четири миилона динара док је за преосталих пет милиона јавни позив поновљен.

За унапређење пољопривредне производње општина Пријепоље годинама уназад издваја значајна средства како би подстакла њен развој и унапредила производњу. Субвенционисање набавке пољопривредних машина и опреме као и система за заливање од велике је помоћи за пољопривреднике.

"Остао сам без посла и пољопривреда је била једини спас. Купио сам мотокултиватор и моного ми значи што ће општина вратити 50 одсто уложених средстава", каже пољопривредни произвођач са Скокућа Зоран Дробњак.

Фото: ПП медиа

Локална самоуправа је за субвенцију набавке машина и опреме за пољопривредну производњу опредељено око девет милиона динара. Минималан износ који су пољопривредници могли повратити износио је 30.000 динара док је максимум био 250.000. Како свих девет милиона није утрошено из локалне самоуправе су се одличили да распишу још један јавни позив.

"Велики део средстава је остао неискориштен због тога смо на Већу донели одлуку да обновимо јавни позив и да дамо још једну шансу пољопривредним произвођачима да набаве оно што им је потребно", истиче члан Општинског већа задужен за пољопривреду Небојша Жунић.

Од утрошених четири милиона динара, половина је отишло на набавку система за наводњавање. Нови јавни позив за пољопривреднике отворен је до 3. новембра.

Глас западне Србије/ПП медиа




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.369.096 посета
Тренутно на сајту: 347 посетилац(a)