Дом за старе добио лифт 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Дом за старе добио лифт
Trenutno na sajtu: 386       |       Podeli:
30.01.2018 | 0 коментар(а)



Пожега – Дом за старе на Савинцу коначно је добио лифт. Ова новина ће умногоме олакшати

свакодневицу корисницима домских услуга. Тешко покретна лица сада ће на лакши начин стизати до својих просторија на спрату, преноси радио Пожега.

Уградњом лифта испуњен је још један од услова да овај дом за старе добије лиценцу. Дректор центра за социјални рад у Пожеги Ђурђе Раковић, каже да су средства за инсталирање лифта обезбеђена кроз пројекат који је финансиран од стране министарства правде и то у иносу од три милиона динара.

,,Ми тренутно имамо привремену лиценцу која је идата на период од пет година. Добили смо позитивне оцене од инспекцијског надзора, чак и неке похвале, међутим један од разлога за недобијање лиценце је управо био недостатак лифта”, рекао је Раковић.

Према његовим речима у Дому за старе од отварања се тражи место више, а тренутно је на смештају 51 корисник. Раковић каже да је покренута иницијатива за проширење капацитета и да је добијена начелна сагласност од ресорног министарства.

Пре почетка радова потребно је решити имовинско правне односе за парцелу на којој ће се градити нова зграда са 40 места, али и обезбедити финансијска средства. Док се не крене у реализацију те идеје, у плану је да се на пролеће уреди парк испред дома уз помоћ француске невладине организације са Корзике.

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.917.673 посета
Тренутно на сајту: 384 посетилац(a)