Министар Бранко Ружић у Косјерићу обишао ПУ и најавио неколико вишемилионских инвестиција 


Veliki pad temperature - od 5 do 11 stepeni, tokom dana kiša              Nakon 30 stepeni - sneg, obelele livade i pašnjaci na Zlatiboru a snežne padavine u aparilu iznenadile i Čačane              Da slavimo i budemo humani: FK Borac 1926 Čačak - FK FAP Priboj, prihod od prodatih ulaznica ide u humanitarne svrhe              Nova praksa JP „Gradac” - oštećena imovina u saobraćajnim nezgodama biće finansirana iz osiguranja lica koje je izazvalo nesreću              Obuka za učenika edukatora o energetskoj efikasnosti              Vesić: Sraman dan i za Savet Evrope i za Doru Bakojani              GrO SNS Čačak - Đilasovci izgubili kompas, besprizorne laži umesto konkretnog političkog programa             

 
Министар Бранко Ружић у Косјерићу обишао ПУ и најавио неколико вишемилионских инвестиција
Trenutno na sajtu: 430       |       Podeli:
10.03.2021 | 0 коментар(а)



Косјерић - Министар просвете, науке и технолошког развоја у влади Републике Србије Бранко Ружић посетио је данас Косјерић.
Министар просвете Бранко Ружић посетио ПУ у Косјерићу, фото: ГЗС

Том приликом упознао се са пројектима који ће се реализовати у наредном периоду и обишао је   ПУ "Олга Грбић", где су завршени радови на проширењу објекта. У пратњи челника локалне самоуправе Ружић је обилазећи новопроширени део вртића нагласио да је Влада РС орјентисана на реализацију пројеката у малим срединама попут Предшколске установе у Косјерићу која је уз добру синергију са локалном самоуправом у прошлом мандату издвојила шест и по милиона динара.

„Општина Косјерић одише добром енергијом и има изузетно важан географски положај и туристички потенцијал обзиром на близину Дивчибара. Влада РС је урадила доста на путној инфраструктури овог краја а уверен са да ће до краја године, завршетком аутопута до Пожеге и Косјерић приближити новим пројектима. Актуелно ресорно миистарство покренуло је пројекат решавања загађености ваздуха и три котларнице биће замењене које ће као енергент користити гас . Ту је и пројекат нисконапонске мреже у вредности од 50 милиона динара што значи да ће нисконапонска мрежа бити рестаурирана и модернизована" , навео је Ружић.

Министар Бранко Ружић у Косјерићу, фото: ГЗС

Ружић је овом приликом као потпредседник СПС искористио прилику да грађане позове да изађу на локалне изборе и да гласају за бољи живот грађана.

Колико је проширење ПУ било потребно сведочи и директорка ове установе, која наглашава да се читаву једну деценију чекало на завршетак радова. 

"Од 2010. године чекамо на завршетак радова на спрату,  захваљујући влади РС добићемо нов простор, укинуће се листе чекања. За сада је око 20 деце на листи чекања, имамо 90 места, конкурс је у јуну. Радови на проширењу су трајали око месец и по дана а рок је био 90 дана", рекла је Љиљана Радовановић, директорка  ПУ "Олга Грбић" .

Директорка вртића, Љиљана Радовановић, фото: ГЗС

Иницијатива за проширење објекта кренула је од мајки које су се обратиле са захтевом локалној самоуправи. 

"Имамо доста мајки које су родиле  треће дете, њихов  захтев смо изнели на веће, упутили смо га и министарству и сигурна сам да ћемо наићи на позитивно мишљење.  Министар је и раније долазио у Косјерић, опредељено нам је 5,5 милиона динара за енергетску ефикасност зграде локалне самоуправе и 6,5 милиона за ЈУМ у згради општине, огромне су уштеде што се тиче грејања. За Јединствено управно место расписана је набавка и очекујемо у наредном периоду извођача радова", рекла је  Гордана Јосиповић, заменица председника општине.

ГЗС

Гордана Јосиповић, заменица председника општине Косјерић, фото: ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


kosjeric ruzic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.286.647 посета
Тренутно на сајту: 430 посетилац(a)