Буџет општине Чајетина за 2021. развојни, настављају се улагања у туризам и пољопривреду 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Буџет општине Чајетина за 2021. развојни, настављају се улагања у туризам и пољопривреду
Trenutno na sajtu: 471       |       Podeli:
10.12.2020 | 0 коментар(а)



Чајетина – Одборници СО Чајетина на данашњој шестој седници локалног параламента усвојили

су Одлуку о буџету општине Чајетина за 2021. годину. Планирани приходи и примања са пренетим средствима планирани су у износу од 2.301.000.000,00 динара.

Према речима председника Скупштине општине Чајетина Арсена Ђурића, у 2020. години приходовано је више средстава него што је буџетом планирано, а да до краја године очекује да ће ти приходи бити већи до 10 одсто у односу на планирана средства у текућој години. Ђурић је истакао да је општина Чајетина једна од ретких општина у Србији која је ребалансом повећала средства прихода у буџету и реализовала тај план. Такође је нагласио да је у овој години завршен велики број капиталних инвестиција као што су гондола, постројење за прераду отпадних вода, реконструкција Краљевог трга, Тржног центра и ширег центра Златибора, али је и у буџету за 2021. годину планиран значајан износ средстава за инвестиције.

За путну инфраструктуру, за изградњу путева и улица као и за реконструкцију постојећих саобраћајница, планирано је око 250 милииона, планирана су средства за прву фазу радова на изградњи водовода Сушичко врело, од Сушичког врела до Жигалског виса са резервоаром, затим је планирана делимична замена магистралног цевовода од Рибничког језера до Златибора као и санација фабрике за прераду воде у Рибници и изградња резервоара од 2000 кубних метара на самом Златибору. Поред поменутог, планирана су и средства за изградњу рециклажног дворишта, изградњу радионица, гаража и управне зграде КЈП „Златибор“ као и средства за формирање гробља на Златибору.

Председник СО Чајетина Арсен Ђурић, фото: ГЗС

Значајна средства су планирана и за текућа одржавања, за изградњу нове јавне расвете и замену постојећих светиљки са лед сијалицама у циљу уштеде енергије, планирана је и изградња неколико нових дечијих игралишта, као и уређење постојећих.

Председник Скупштине општине Чајетина истакао је да је буџет општине Чајетина за 2021. годину развојни, а да је при том значајна пажња посвећена и социјалним давањима, улагањима у пољопривреду, као и у туризам и промоцију туристичких потенцијала Златибора.

Одборници су такође усвојили одлуку да се на Републику Србију пренесу, без накнаде, акције које општина Чајетина има у ПД ХИП Петрохемија Панчево. За три инвеститора усвојен је захтев да им се рок за закључење уговора продужи до 24. децембра 2020. године. Усвојено је решење о откупу једне стамбене јединице у оквиру зграде изграђене за избегла и интерно расељена лица.

Додељена признања поводом Дана општине

Шеста седница Скупштине општине Чајетина. започела је доделом признања поводом Дана општине Чајетина која нису уручена 30. јуна због пандемије корона вируса. Овогодишња добитница награде „Димитрије Туцовић“ је Анђела Пековић, која је на Дан општине Чајетина била студент завршне године Правног факултета у Београду са просечном оценом 10,00 стипендиста републичког Фонда за младе таленте и општине Чајетина. Добитница је бројних похвалница и признања за изузетне успехе током школовања. Сада је дипломирани правник као један од најбољих студената у генерацији Правног факултета универзитета у Београду.

Међу награђенима је и Кошаркашки клуб „Златибор“ из Чајетине који је први клуб са територије општине који се такмичио у регионалном, међународном такмичењу. Кошаркаши Златибора недавно су били и домаћини и представници Србије у регионалној АБА 2 лиги, што је највећи успех у историји клуба, Фудбалски клуб Златибор је такође постигао највећи успех у историји клуба пласманом у фудбалску Супер лигу Србије.

ЈКП „Водовод Златибор израсло је у озбиљну и стабилну фирму која је пример и репер за остала јавна предузећа њихове делатности.

За хуманост и људскост у тешким временима, добитник захвалнице „Зоран Тмушић“ је Александар Илић Пуке са Златибора. Овогодишњи добитник признања, Златиборац Александар Илић Пуке, донирао је своју кожу сестри од стрица Светлани која је добила тешке опекотине у пожару.

Добитник највишег признања општине Чајетина, Златиборске повеље, ове године је КЈП „Златибор“. Предузеће које је некада било у кризи сада стоји на чврстим ногама и представља узор комуналним предузећима не само у ближој околини већ и у читавој Србији. Остварену добит користи за стално побољшање квалитета услуга, улагање у инфраструктуру и кадрове, као и модернизацију свих сегмената пословања.

 

 

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cajetina skupstina budzet priznanja dodela

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.880.424 посета
Тренутно на сајту: 472 посетилац(a)