По први пут Трибалион трка на Златибору 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
По први пут Трибалион трка на Златибору
Trenutno na sajtu: 439       |       Podeli:
20.09.2022 | 0 коментар(а)



Чајетина - Осма Трибалион трка са препрекама одржана је први пут на Златибору. Ова популарна

манифестација је окупила скоро две хиљаде учесника који су дошли да тестирају своје лимите, уживају у дружењу и погледу који ова планина нуди. Иако време није ишло на руку, трка је одржана без икаквих сметњи.

„Ово је адреналинска трка која се одржава у лепим и ружним временским условима. Данас није било сјајно али су људи задовољни и то је најбитније. Ово је осма Трибалион трка а први пут на Златибору на Торнику тако да је и нама ово први пут да се дислоцирамо са Таре на којој смо до сада били. Природа је прелепа, руте су по нама биле добре, сачекаћемо утиске учесника и то нам је најрелевантније”, рекао је Драгиша Николић, Трибалион организатор.

У организацији трибалион тима за постављање препрека је била задужена екипа која је месец дана боравила на Златибору. Трка се састојала од две стазе, једне краће од 12 километара и дуже од 22 километра. На дужој стази је био укључен и прелаз преко Рибничког језера да тестира најспремије, а пред учесницима су били и манки бар, пењање уз канап, пузање кроз блато, бацање копља и многи други изазови.

„Жаргонски да се изразим, добили смо планину на руке па смо ми правили руту. Део екипе који се бави рутама и препрекама је боравио овде месец дана и само постављање препрека траје доста дуго”, казао је Николић.

Суштина трке није само у гурању граница издржљивости већ и у упознавању и дружењу. У трибалион каравану постоје летње и јесење трке, а у плану је и организовање зимских догађаја на којима би учествовало мање људи.

„С обзиром да је ово период након одмора, људи нису у пуном тренингу као што су на пролеће, онда нам је ово најмасовнија јесења трка до сада. Мајска трка ће вероватно бити одржана на Тари а постоје и неке идеје о зимским тркама”, рекао је организатор Осме Трибалион трке.

Трибалион трка је јединствена и једна од масовнијих организација која окупља људе из разних крајева Србије, Балкана и шире. Трка на Тари је већ препознатљива, а ово је нови корак да се упознају нови предели, али и да се искористе потенцијали Златибора у сврху дружења. Упознавање нове врсте спорта и рекреације на Златибору се очекује и убудуће јер је у плану прављење нових рута и поновно окупљање.

 

Златибор прес / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cajetina zlatibor tribalion trka

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.438.176 посета
Тренутно на сајту: 440 посетилац(a)