Вучић најавио „огромне промене” у Влади Србије 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Вучић најавио „огромне промене” у Влади Србије
Trenutno na sajtu: 380       |       Podeli:
17.01.2020 | 0 коментар(а)



Председник Србије и лидер Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је
Председник Србије Александар Вучић, фото: ГЗС

да ће избори бити одржани 19. или 26. априла. Он је додао да ће 60 одсто листа на локалу водити други људи у односу на протекле четири године и најавио „огромне промене” у Влади Србије, ако СНС добије поверење грађана.
То су велике „промене”, констатовао је Вучић за ТВ Прва и додао да, као лидер странке, има право да прави рез и међу министрима јер је фер према свакоме од њих.

Он је рекао и да због лошег ваздуха, не критикује рад министра за заштиту животне средине Горана Тривана „зато што је из Социјалистичке партије Србије”, већ да мисли „да има право на то зато што је фер према свима у Влади и зато што је штитио свакога од њих када су нападнути”.

„Штитим сваког од њих, када су нападнути, снажније се борим за њих и њихове интересе него они сами. Влада ради тежак посао, а лако је свакоме да нешто добаци и пљуне. Биће огромне промена у Влади Србије, ако СНС добије поверење”, рекао је Вучић.

Он је навео и пример да је странка променила четири своја потпредседника.

„Што се Владе тиче, било је промена, али не значајних, а то ће бити случај убудуће”, рекао је Вучић.

Поново критиковао тужиоце и судије

Александар Вучић поново је критиковао тужиоце и судије јер сматра да правосудни систем, и поред доказа које добија од полиције, не ради довољно ефикасно свој посао, али је додао да не може ништа да промени јер би га сви оптужили да се меша у независност судства.

Вучић је рекао да он као председник нема могућности да мења ствари, јер постоји сталност правосудне функције па им „не може нико ништа”, а да би у супротном добио критике и из земље и из Европске уније.

„Постоји човек који каже да му је други човек платио и наредио да убије неког човека, али они не желе да га узму као заштићеног сведока", рекао је Вучић и поновио да "постоји Филип Кораћ који организује продају дроге деци у школама у Србији, а да је српско правосуђе обуставило поступак против њега”.

Према његовим речима, чак и када полиција прибави довољно доказа и проследи их тужилаштву и суду, у правосуђу увек пронађу неке процесне сметње.

„Али ја не могу да променим ни судију, ни тужиоца ни полицајца јер ће рећи да утичем на правосуђе. Имају сталност правосудне функције и не може им нико ништа", рекао је он.

Према његовим речима, у другим земљама, попут Француске извршна власт бира тужиоце и судије, па председник и одговара због тога какви су, али да међународна заједнице и домаћа јавност не би дозволила да се тако нешто примени и у Србији.

"Ја сам рекао француском председнику, у поноћ у Јелисејској палати: ’Слушај, бре, ти Емануел... Ви сада не би ни могли да отворите поглавље 23 и 24”, рекао је Вучић.

Није му јасна суштина афере „Јовањица”

Председник Србије изјавио је да му није јасно шта је суштина афере "Јовањица", да никада није био у контакту са осумњиченим за узгајање марихуане на том пољопривредном добру Предрагом Колувијом, а да се „случајно догодило да ни његов брат Андреј баш никада није био у контакту са Колувијом”.

Вучић је на ТВ Прва рекао да у телефону Андреја Вучића није било доказа да га је звао Колувија након хапшења.

„Ја кажем народу, никаквог контакта није било. Шта сад с тим ста да радимо са ноторном измисљотином? Шта би погрешио да сам отишао да посетим имање успешног привредника који гаји парадајз? Шта је проблем са тим, шта је афера? Мора да изађе полиција или тужиластво, по кривичној пријави Тужиластву за организовани криминал и чекамо да они кажу”, рекао је Вучић.

Он је рекао да ће „од лажи да се одбрани зато што људи знају да је то истина”.

„Немогуће да слажете да није постојао ниједан контакт, немогуће је да сакријете телефонски позив”, казао је Вучић.

Он је рекао да неће тужити медије који њега и његовог брата доводе у везу са случајем узгајања марихуане на пољопривредном добру „Јовањица”, које је добијало субвенције од државе за производњу органске хране, „зато што је човек који није тужио ниједан медиј ни за једну од милион лажи”.

Верује да Зорана Михајловић нема везе са афером
Председник Србије поновио је да верује да министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић нема везе са афером директора Инфраструктура железница због примања мита и упитао шта је афером председника општине Стари град Марка Бастаћа.

Венчани кум Марка Бастаћа, Лазар Лешњак, крајем октобра обратио се медијма са тврдњама да је Бастаћ узимао новац од инвеститора који су бесправно градили у Старом граду, да му је такав новац ношен у ковертама и да га је Бастаћ претукао кад му га једном није донео.

„Ако Зорана Михајловић има неке везе нека се докаже. Шта треба, као Бастаћ да јој стравим кесу на главу, да је ошамарим и да суд каже да нема довољно доказа”, казао је Вучић.

Са Ђукановићем у пристојним односима


Александар Вучић изјавио је да је са председником Црне Горе Милом Ђукановићем „у пристојним односима, упркос томе што имају различите интересе”.

Он је на питање ТВ Прва у каквим је односима са Ђукановићем након дешавања у вези са увођењем црногорског Закона о слободи вероисповести, рекао да то не нарушава пристојне односе, али да су им интереси различити.

Вучић је рекао и да је Закон о слободи вероисповести напад на „српску цркву”, а не на Митрополију црногорско-приморску ни епархије.

„Плашим се да се полако брише име српске цркве у Црној Гори и да ће остати неке митрополије и епархије”, рекао је Вучић.

Он је казао да Срба у Црној Гори има 28,73 одсто и да је велика борба јер покушавају да смање тај број.

„То се ради кампањама, снимањима филмова о Божићној побуни (из 1919. године), снимањем разних серија. Све фалсификати историјски”, рекао је Вучић.

Не очекује позив на инаугурацију Милановића

Председник Вучић је рекао да не очекује позив на инаугирацију новог председника Хрватске Зорана Милановића.

„Ја не очекујем ништа. Занима ме само шта могу да ураде за Србе и шта ми можемо да урадимо за Хрвате”, рекао је Вучић.

Милановић је синоћ изјавио је да ће његова инаугурација бити одржана 18. фебруара у кабинету председника на Пантовчаку и најавио да ће бити позвани само они за које сматра да треба да буду тамо, без страних гостију, гарде, страже и председничке ленте.

 

ГЗС/Бета 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


velike promene u vladi republika srbija aleksandar vucic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.505.785 посета
Тренутно на сајту: 377 посетилац(a)