Нови правилници о финансијској помоћи за вантелесну оплодњу 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Нови правилници о финансијској помоћи за вантелесну оплодњу
Trenutno na sajtu: 447       |       Podeli:
22.03.2017 | 0 коментар(а)



Прибој - Чланови Општинског већа утврдили су предлог о изменама и допунама одлуке о платама, накнадама и другим примањима изабраних,

именованих и постављених лица у Скупштини општине Прибој.
Ради се о одлуци којом се утврђују коефицијенти за примања изабраних, именованих и постављених лица у складу са законом, а по препоруци државне ревизије. Одлука не предвиђа никаква увећања ни смањења, тако да нема потреба за корекцијама у буџету.

Извештај о свом раду већницима је поднела Општинска управа, чији је рад оцењен као ефикасан, ажуран и квалитетан, у 2016. години.

Утврђен је и прослеђен Скупштини општине на усвајање Извештај о пословању ЈП "Топлана Прибој" за прошлу годину, као и предлог програма коришћења средстава буџетског фонда за заштиту животне средине општине за ову годину.

Већници су утврдили два правилника, о ближем утврђивању поступка јавне набавке општине Прибој и о критеријумима за остваривање права на финансијску помоћ за вантелесну оплодњу у 2017. години. Ово је врста финансијске помоћи коју општина још од 2013. године даје паровима, и до сада је та помоћ износила 185.000 динара.

Новим правилником, средства се могу одобрити у износу до 300.000 динара по износу профактуре, а парови нису ограничени на установе за лечење стерилитета само у држави, већ се средства могу користити за те сврхе и у установама у иностранству, а у обзир могу доћи и парови који су већ користили три пута помоћ државе.

Утврђени су и предлог упутства за рад Трезора општине Прибој и предлог закључка о давању сагласности за постављање монтажних објеката. Такође, утврђен је и предлог Закључка о пружању новчане помоћи ђацима пешацима, и то у износу од 8.000 динара за школску годину.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.487.760 посета
Тренутно на сајту: 448 посетилац(a)