Деца у земљи чуда 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Деца у земљи чуда
Trenutno na sajtu: 394       |       Podeli:
25.06.2018 | 0 коментар(а)



Чачак – Да ли сте се некада запитали како настаје бајка? Деца из чачанског вртића



“Полетарац” знају све о томе. Они су написали своју бајку “Деца у земљи чуда”.

Осмислили су је и започели заједно са својим васпитачицама Снежаном и Јеленом, док су авантуре и илустрације дело деце и њихових родитеља.



Идеја о бајци је почела тако што су купили једну велику свеску, осмислили ликове и пустили их да путују од породице до породице и тако од обичне свеске направили су чаробну, а ликови на том путовању добијали су неке нове особине и пролазили кроз разне авантуре захваљујући машти коју су малишани преносили своје на родитеље.

Од “Чаробне свеске” стигли су до “Чаробне књиге”, а на том путу малим писцима многи су отворили своја врата, од лектора, графичког дизајна па све до штампарије.


Васпитачица Снежана Којић, фото: ГЗС

,,Ми смо са децом посетили све те људе, који су нас упознавали са својим послом и тако кроз свој рад нам показали кроз шта све књига треба да прође, да би угледала светлост дана и на тај начин нам притрчали у помоћ како би нашу бајку овековечили”, казала је васпитачица Снежана Којић.

Ови маштовити предшколци ће из вртића понети своју бајку исписану на 30 страна, која ће их подсећати на детињство, прве цртеже и дане проведене у само њиховој земљи чуда.


Васпитачица Јелена Николић са децом из вртића, фото: ГЗС

,,Наши мачићи су својом маштом оживљавали догађаје у чаробној причи, а особине које су приписивали ликовима, то су били донекле и њихови карактери, тако да су кроз своје јунаке у бајци описивали себе”, истакла је васпитачица Јелена Николић.



Путујући од маште до маште настала је бајка само њихова, а ако буде добре воље, за Чудосију може чути цео свет.

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.344.833 посета
Тренутно на сајту: 395 посетилац(a)