Безбедност ђака и просветних радника на првом месту 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Безбедност ђака и просветних радника на првом месту
Trenutno na sajtu: 472       |       Podeli:
13.12.2019 | 0 коментар(а)



Ужице - Тема састанка са представницима основних и средњих школа из Ужица, који је иницирало

градско руководство, била је безбедност ђака и просветних радника, наводи се на сајту града. Састанку су присуствовали и представници Полицијске управе Ужице, начелник Школске управе, као и представник јавног тужилаштва у Ужицу.

Заменик градоначелника Ужица Иван Станисављевић је овим поводом истакао да је на састанку договорено да Полицијска управа Ужице у наредном периоду обезбеди бољи контакт између полицајаца који су задужени за реоне у којима се налазе школе са руководством школа, односно да полицајци буду доступни 24 сата за евентуалне приговоре, али и да више времена проводе у школама.

„Тема састанка био је и немили догађај који се догодио у једној нашој школи, када је наставник доведен у опасност од стране бившег ђака. То лице које је напало наставника је процесуирано и против њега је подигнута кривична пријава. По том питању су испоштоване законске процедуре и сада је све на органима гоњења, односно суду да одреди адекватну санкцију, “, навео је Станисављевић.

Заменик градоначелника Ужица Иван Станисављевић, фото: сајт града Ужица

„Иако су представници Полицијске управе и Школске управе на састанку изнели податке који показују да је вршњачко насиље у нашем граду у опадању и да је евидентирано знатно мање таквих случајева него претходних година, Град Ужице планира да у наредном периоду издвоји средства за постављање видео надзора у школама које га немају. Након тога ћемо све те камере у школама повезати са мониторинг центром који се налази у Полицијској управи, а самим тим и превентивно деловати да не дође до немилих догађаја", навео је Станисављевић.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice bezbednost djaci sastanak

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.762.025 посета
Тренутно на сајту: 472 посетилац(a)