Млади ловац успео да са 40 метара удаљености одстрели вука тешког 30 килограма 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Млади ловац успео да са 40 метара удаљености одстрели вука тешког 30 килограма
Trenutno na sajtu: 330       |       Podeli:
10.11.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Када је једанаест сувоборских ловаца на добро познат шумовити терен кренуло у лов на зеца,
Фото: РИНА

нису ни слутили да ће одстрелити много крупнију дивљу животињу. Наиме, вук тежак 28 килограма нашао се на нишану ловца Владимира Матијевића у селу Богданица, који је овај пут имао среће и близак сусрет, па је овог шумског предатора одстрелио са 40 метара раздаљине, преноси агенција РИНА.


„Налазио се у шуми, на стрмом делу где је неприступачно за људе, поматрали смо га како лежи пола сата, а кад нас је приметио почео је да бежи из шуме на пропланак. Када смо покушали да га опколимо, излетео је још један, доста већи примерак од овога, који како кажу што је старији то је и лукавији, успео је да побегне, али смо засигурно једног имали у шаци", казао је за агенцију РИНА, Мирко Трнавац, један од актера ове узбудљиве ловачке приче.


Ипак, сваки ловац не би био толико сигуран у свој лов да им верни пријатљи нису пси у које се куну. Кључну улогу одиграли су и овај пут, јер су успели вука да заплаше и усмере га на праву путању - у видокруг ловаца.


„Мислили смо да је срна у питању, када смо Владимир и ја пратили наше псе сазнали смо о чему се ради, вук је излетео право на нас, где га је колега са неких 40 метара ситном сачмом успео одстрелити. Овакав несвакидашњи уловљени трофеј морамо сачувати, зато смо га послали на препарирање", рекао је Трнавац, и додао да се нада да ће у скоријем времену уловити и капиталца који је својом лукавошћу успео да утекне ловцима из сувоборског краја.


Иначе, на горњомилановачкој територији у последње време забележене су мање штете од ових шумских предатора који су у овим селима углавном убијали домаћу живину.


РИНА (ГЗС)




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vuk lovac suvobor

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.359.009 посета
Тренутно на сајту: 330 посетилац(a)