Бора Ђорђевић: Свирали смо због савести и патриотизма 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Бора Ђорђевић: Свирали смо због савести и патриотизма
Trenutno na sajtu: 461       |       Podeli:
20.04.2019 | 0 коментар(а)



Легендарна група „Рибља чорба” наступ на митингу „Будућност Србије" почела је песмом симболичног назива „Радићу шта год хоћу",
Наступ „Рибље чорбе” у Чачку, фото: ГЗС

и Бора је практично овим стиховима послао поруку бројним критичарима

„Одлучили смо да свирамо из чисто патриотских разлога. Вучић, Дачић и други, конкретно раде за Србију, а у захтевима опозиције видимо искључиво жељу за влашћу. Не желимо да свирамо за `жуте`, који су продали Косово будзашто! Не желимо да свирамо за ону што шамара несрећника са Косова. Част нам је да делимо бину са јунацима са Кошара. Савест нам налаже да певамо за Србију”, овако су у ексклузивној изјави за „Новости", коју су потписали сви чланови рок групе „Рибља чорба", Бора Ђорђевић и његови музичари објаснили разлоге због којих су се одлучили да прихвате позив да свирају у петак на митингу.

- Видим да сте допутовали одасвуд. Драго нам је да овде свирамо за будућност Србије - поручио је Бора, и наставио са хитовима "Ја ратујем сам", "Једино моје", "Да тебе није", "Рокенрол за кућни савет", "Немој да идеш мојом улицом".... Из масе су се чули повици "Ацо, Србине" и "Боро, Србине". Ђорђевић је наступ завршио поруком "Косово је Србија".

Концерт који је претходио званичном делу митинга "отворио" је Аца Лукас и то поруком да је он данас Александар Вуксановић, који има право да пружи подршку Вучићу и да је први пут на некој бини а да није "главни":

- Драго ми је што сам предгрупа највећем човеку у Србији. Како је добро звати се Аца и стајати испред оволико људи - рекао је Лукас, а затим низао хитове "Волиш ли ме", "Ђурђевдан", "Сањам да си ту", "Кап кише у океану", "Сунцокрет", "Сањам"... Лукас је наступ завршио песмом Митра Мирића симболичног наслова "Не може нам нико ништа":

- Певаћу за Србију увек - поручио је на крају Лукас.

После говора председника Александра Вучића, премијерке Ане Брнабић и осталих ученика, на бину је изашао Оливер Мандић који је отпевао песму специјално написану за овај скуп.

Он је уочи митинга поручио да је најмање што може да учини у тренутку кад је наша земља нападнута са свих страна, да изађе пред људе који су се окупили у Београду:

- Верујем да у овом тренутку сви морамо да будемо на линији одбране земље и испунимо нашу патриотску дужност - рекао је Мандић, који је истакао да се међу првима учланио у СНС.

Мандић није могао да не реплицира на коментар лидера ПСГ Сергеја Трифуновића, који је на свом твитер-налогу написао: "Ако Оливер Мандић запева и засвира уживо, потписујем за СНС":

- Сви који су се кладили да нећу певати, изгубиће.
Иначе, међу окупљенима били су и чланови породице недавно преминулог певача народне музике Шабана Шаулића. Присутни су били Шабанова жена Гордана и син Михајло са супругом.

ГЗС/Новости

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.512.161 посета
Тренутно на сајту: 461 посетилац(a)