Страни инвеститори и домаћи бизнисмени не питају за цену: Земљиште на траси аутопута најтраженије 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Страни инвеститори и домаћи бизнисмени не питају за цену: Земљиште на траси аутопута најтраженије
Trenutno na sajtu: 478       |       Podeli:
01.03.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - На траси ауто - пута и Моравског коридора земља се продаје „као алва“, а за њу су заинтересовани бројни
Плац у Прељини који није продат, фото: РИНА

страни инвеститори, али и најпознатији домаћи бизнисмени. Цена ове моравске земље из дана у дан вртоглаво расте, тако да је један ар још пре пар година достизао цену између 25.000 и 30.000 евра, а претпоставља се да ће наредних година цене бити још веће. Најатрактивнија локација свакако је она у близини кружног тока у Прељини, где је скоро све распродато, јер власници нису одлели да на своје земљиште ставе таблу на којој пише – на продају.

Плац у Прељини од 14 ари који није продат, фото: РИНА

Моја парцела се простире на 14 ари са дозвољеном градњом у три нивоа и са комплетном комуналном инфраструктуром, приступном саобраћајницом по цени од 25.000 евра по ару, што је стара цена од пре шест година. Ради се о грађевинском земљишту на одличној локацији, а ових дана сам одлучио да то понудим на продају ”, каже власник земљишта, Михајло Николић.

Пре двадесет година на овој локацији је било само неколико домаћих привредника, а сада се за сваки ар земљишта отимају велики страни инвеститори.

Власник парцеле у Прељини, Михајло Николић, фото: РИНА

Овде лежи велики индустријски потенцијал и сигуран сам да ће за неколико година ово бити нови привредни центар, а све захваљујући бенефитима које доноси изградња модерних саобраћајница. Имам информацију да су и бројне естрадне личности овде одлучиле да купе плац, који ће касније продати странцима по већој цени или ће овде изградити објекте“, рекао је Николић.

Колико је ова локација постала скупа и ексклузивна најбоље говори и чињеница да се обичне сеоске њиве које не могу бити квалификоване као грађевинско земљиште наплаћују око две хиљаде евра по ару, па мештани овог краја често у шали знају рећи да се коначно исплати бити српски сељак.

ГЗС/ РИНА

Плацеви на траси ауто пута најтраженији, фото: РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


placevi cena prodaja potraznja preljina zemljiste

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.772.451 посета
Тренутно на сајту: 479 посетилац(a)