У чачанској болници смештено 125 ковид пацијената, преминуло једно лице 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
У чачанској болници смештено 125 ковид пацијената, преминуло једно лице
Trenutno na sajtu: 395       |       Podeli:
19.04.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - У Чачку се бележи значајан пад оболелих од Ковида 19 по свим аспектима, пријеми
Фото: ГЗС

прегледи, а расте број отпуштених пацијената што је знатно допринело да се смањи број хоспитализованих, казао је др Дејан Дабић.

У протекла 24 сата у амбуланти чачанске болнице прегледан је 101 пацијент, од којих је 45 првих прегледа. Примљено је седам болесника, а отоуштено 15, укупно је хоспитализовано 125, у респираторном центру се налази 17, док су два прикључена на механичку вентилацију. Преминуло је једно лице (1930. годиште) из Чачка.

„Морам да се осврнем на то да је претходних дана био већи број смртних исхода , али је је већина тих пацијената имала пратећа обољења (малигна обољења, теже форме дијабета, кардиоваскуларна обољења)”, појаснио је др Дејан Дабић.

др Дејан Дабић, фото: ГЗС

Др Дабић је истакао да за сада нема говора о томе да се ковид одељења враћају у свој простор, тек кад број хоспитализованих спадне испод 70, јер је је била ситуација кад је дошао број пацијаната на 60, али је одједном био скок на преко 100 примљених болесника, тако да се мора бити веома опрезно, те да је потребан један мулти дисциплиновани приступ.

Др Михаило Луковић, руководилац Радног тима, фото: ГЗС

„Имамо цифре које падају, али с друге стране стрепимо шта нас очекује, што ћемо видети у наредних 10 до 15 дана због очекиваних окупљања (Ускрс, 01. Мај, полазак деце у школу). Број вакцинисаних је ових дана стагнирао, јер очекујемо испоруке вакцина, а једини спас јесте имунизација. До сада је прву дозу вакцине примило 27,096 и мало више од 22,000 комплетно вакцинисаних грађана”, рекао је др Михаило Луковић, руководилац Радног тима.

Луковић је истакао да што се тиче смртности, драматично изгледа број умрлих у овој епидемији, међутим, када се то раздвоји на месеце, па на укупан број преминулих који се иначе догађа на овој територији, па кад се зна да највише умиру они који би можда и због других болести у тој години преминули, те кад се све све то израчуна укупан број смртних исхода биће од 2 до 4% на годишњем нивоу.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


radni tim cacak covid 19

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.925.827 посета
Тренутно на сајту: 395 посетилац(a)