Немци траже по Србији: Довољно 10 ари, зарада 2.400 евра 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara             

 
Немци траже по Србији: Довољно 10 ари, зарада 2.400 евра
Trenutno na sajtu: 1145       |       Podeli:
12.03.2018 | 0 коментар(а)



Ужице- Немачка фирма Куне представила је пољопривредницима Ужица вертикалну (шпалир) производњу корнишона

Бернард Урлих, дирекор за набавку сировина у тој фирми, рекао је да је циљ презентације проналажење што већег броја фармера који би се бавили производњом корнишона и отварање откупног места у Ужицу, пише Ужичка недеља.

Према речима Бернарда Урлиха, немачка фирма почела је откуп корнишона прво у Козарској Дубици пре четири године, а прошле године у Сремској Митровици. Ове године су кренули у већу кампању и већ су промоције одржане у Панчеву, Чачку и Црвенки, па сада и у Ужицу.

Пољопривредни инжењер Коста Ђуровић рекао је да је почетно улагање у производњи корнишона на 10 ари око 750 евра, с тим што је произвођач дужан да обезбеди стубове.

"Цела производња се шаље за Немачку где се врши конзервирање и затим иде у продају широм Европе. Расађивање креће око 15. априла, што је случај са Сремском Митровицом, а у Златиборском округу крајем маја. После расађивања треба да прође месец дана за убирање првих корнишона, а берба траје од два до два и по месеца. Процена је да на 10 ари принос 6,5 тона, могуће и 7 до 8 тона, а зарада се креће од 2.000 до 2.400 евра. Цена је већ уговорена и то за прву класу 65 евроценти, за другу 25, а за трећу 7,5 евроценти”, рекао је Ђуровић и додао да би пх вредност земљишта требало да буде од 5,8 до 7.

Нова Економија




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.997.985 посета
Тренутно на сајту: 1145 посетилац(a)