После пет година именован директор Културног центра, 60. Сабор трубача трајаће седам дана 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
После пет година именован директор Културног центра, 60. Сабор трубача трајаће седам дана
Trenutno na sajtu: 733       |       Podeli:
30.11.2019 | 0 коментар(а)



Лучани – На 12. седници Скупштине општине Лучани одборници су усвојили предлог одлуке

о изменама и допунама одлуке о буџету општине за 2019. годину. Приход буџета ове године је око 868 милиона док су расходи 904 милиона динара. Дефицит од око 35 милиона биће намирен из пренетих а не утрошених средстава из претходних година. У оквиру другог ребаланса буџета у овој години, биће извршена прерасподела средстава за исплату услуге личног пратиоца милион и двеста хиљада, за исплату противградних стрелаца 1, 5 милиона, за поправку крова у ОШ Тијање, учешће за набавку спортске опреме за халу у Лучанима .

"Овим ребалансом смо стекли услове за исплаћивање одређених позиција које смо у обавези да исплатимо до краја ове године", рекао је након седнице председник општине Лучани, Миливоје Доловић.

На седници је усвојен и извештај о извршењу буџета за период од првих девет месеци у коме су исказани приходи од 470 милиона динара, што је номинално мање од планираних. Порески приходи износе 64 одсто, непорески шест одсто, трансферна средства 29 одсто. Укупно извршени расходи и издаци у периоду од девет месеци износе 512 милиона и мањи су у односу на план за 195 милиона динара, односно 28 посто. Највеће учешће у укупним расходима и издацима имају: зараде буџетских корисника, затим дотације у износу од 62 милиона намењене школама, вртићу, Центру за социјални рад, Здравственом центру и субвенције нефинансијским организацијама у износу 30 милиона. Буџетом се издваја за услуге одржавања и асвалтирања путева око 60 милиона динара, за одржавање јавних површина око 28 милиона, за капитално одржавање објеката око 15 милиона, за превоз ученика око осам милиона динара.

Одборници СО на данашњој седници усвојили су и одлуку о пореским стопама за 2020. годину.

Одборници су именовали Јована Ковачевића за директора Културног центра општине Лучани на период од четири године.

Директор Културног центра Јован Ковачевић, фото: ГЗС

"Последњих пет година Културни центар општине Лучани имао је вршиоце дужности и ово је прво именовање директора након тог периода", рекао је директор Јован Ковачевић и додао да су припреме за реализацију наредног јубиларног 60. Сабора трубача који ће трајати седам дана већ почеле. На седници је усвојен и ребаланс буџета Културног центра.

Одборници су на 12. седници СО усвојили и ребаланс ЈП „Драгачево путеви“ за 2019. годину, а средства ће бити утрошена за набавку соли и ризле за зимску службу и набавку камиона кипера, рекао је директор ЈП „Драгачево путеви“ Милија Миленковић.

На данашњој седници усвојен је извештај о пословању у првих девет месеци ове године ЈП „Рзав“ Ариље. ЈП "Рзав“ је током првих девет месеци произвело и испоручило 13 милиона метара кубних чисте пијаће воде, што је за 7,3 одсто више него претходне године. Само за лучански Комуналац је испоручено 1,39 милиона кубика воде и остварило добит од око 10 милиона динара. Иначе, цена воде није повећавана од 2017. године и ове године је била изузетног квалитета јер није било временских непогода које би условиле значајно коришћење адитива и пречишћивача воде, рекао је директор Зоран Бараћ.

Скупштина општине Лучани данас је усвојила и извештај о пословању у првих девет месеци ове године ЈКП „Дубоко“ Ужице. На 12.седници СО Лучани усвојени су ребаланс буџета Црвеног крста општине Лучани, извештај о степену усклађености планираних и реализованих активности ЈКП „Комуналац“ Лучани за девет месеци ове године, извештај о стању угрожености и потреба након поплаве од 3. јуна 2019. године, предлог годишњег програма мера и радова на смањењу ризика од поплава на територији општине Лучани у 2019, као и извештај о стању угрожености од града 2. августа ове године.

 

 

Радио Д / ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


LUCANI SKUPSTINA KULTURNI CENTAR SABOR TRUBACA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.042.807 посета
Тренутно на сајту: 734 посетилац(a)