МДУЛС обезбедило средства за проширење вртића у општини Косјерић 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
МДУЛС обезбедило средства за проширење вртића у општини Косјерић
Trenutno na sajtu: 790       |       Podeli:
22.03.2021 | 0 коментар(а)



Koсјерић – Одлуком о расподели средстава из Буџетског фонда за програм локалне самоуправе Министарства државне управе и локалне самоуправе,
Марија Обрадовић и председник општине Косјерић, Жарко Ђокић потписали уговор, фото: РИНА

Општини Косјерић су одобрена средства у износу од девет милиона динара за адаптацију две учионице и ходника на спрату предшколске установе „Олга Грбић". Адаптацијом овог простора укида се листа чекања за место у вртићу, и на тај начин решава се дугогодишњи проблем родитеља са територије ове општине, преноси агенција РИНА.

„Реализација овог пројекта препозната је као она од великог значаја. МДУЛС определило је девет милиона динара за ту намену. Осим што више неће бити листе чекања и свако дете ће имати своје место у предшколској установи, добиће се и више простора за њихову активност, олакшати посао запосленима, али и отворити могућност за нова радна места“, рекла је Марија Обрадовић министарка МДУЛС приликом посете Којсерићу.

Она је истакла да је локалним самоуправама из Буџетског фонда било доступно 460 милиона динара, и да је било јако тешко одлучити који пројекти ће бити финансирани на тај начин.

„Радује ме видно буђење градова и општина, схватају колико је аплицирање кроз пројекте важно. Најчешће се новац користи за реализацију инфраструктурних циљева, затим дигатилизацију у општинама, финансирају се спортске, културне и спортске манифестације и отклањају последице елементарних непогода“, истакла је Марија Обрадовић.

У децембру прошле године Општина Којсерић потписала је уговор и за реализцаију Јединственог управног места које додатно обрзава обављање свих админстративних послова, а сада се ради и ревизија како би била изграђена рампа за несметани прилаз особама са инвалидитетом.

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


kosjeric opstina sredstva

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.086.540 посета
Тренутно на сајту: 791 посетилац(a)