Ево када ће за старије од 65 престати да важи забрана кретања 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Ево када ће за старије од 65 престати да важи забрана кретања
Trenutno na sajtu: 888       |       Podeli:
04.05.2020 | 0 коментар(а)



Са ванредног стања средином ове седмице у Србији се прелази на ванредне мере,

што, између осталог, значи укидање полицијског часа, али још нема јасног одговора на питање када ће забрана кретања престати да важи за старије од 65 година

Са ванредног стања средином ове седмице у Србији се прелази на ванредне мере, што, између осталог, значи укидање полицијског часа, али још нема јасног одговора на питање када ће забрана кретања престати да важи за старије од 65 година.

Епидемиолог др Предраг Кон је, на питање да ли укидање полицијског часа значи да ће старији од 65 година који су у радном односу моћи да иду на посао, рекао да то зависи од одлуке самих фирми, као и закона.

Додаје да у оквиру проглашења епидемије могу да се дефинишу одређене категорије грађана које су у посебном ризику.

„Са ванредног стања прелазимо на ванредне мере у оквиру проглашења епидемије од посебног значаја", рекао је Кон.

Др Дарија Кисић Тепавчевић, члан државног Кризног штаба за борбу против корона вируса, струка, препоручује старијима да се пазе, мање крећу, држе дистанцу, али није прецизирала да ли се и када забрана укида.

„Неки су заборавили да је паралелно са увођењем ванредног стања проглашена епидемија од великог јавног здравственог значаја. Само проглашење епидемије, што се није десило много пута у историји, значи да постоје могућности да се уводе одређене мере за категорије људи који су под највећим ризиком. То значи да би се практично могла задржати, у зависности од епидемиолошке ситуације, већина мера. Али неће бити забране, биће само стручна препорука, са тачно образложеним разлозима због чега је то тако", рекла је Кисић за Прву тв.

ГЗС/Новости/Танјуг 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


zabrana kretanja mere za starije virus korona

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.055.563 посета
Тренутно на сајту: 888 посетилац(a)