Компанија „Металац” додељује пакетићe за 2.500 малишана 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Компанија „Металац” додељује пакетићe за 2.500 малишана
Trenutno na sajtu: 542       |       Podeli:
28.12.2019 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Компанија „Металац” из Горњег Милановца и ове године ће обрадовати наjмлађе своје суграђане.

Четири Деда Мраза данас ће даривати, у хали Бреза, пакетиће за 2.500 дечака и девојчица. Честитке ће уручити Александар Марковић, генерални директор „Металца” и председник Фондације.

Културни центар је припремио специјалну представу, а поред деце запослених у Металцу, уживаће и малишани из свих  вртића и обданишта у Горњем Милановцу, којима компанија већ више година такође поклања слаткише и играчке.

Иначе, поводом јубиларних 60 година постојања, Компанија Металац је даривала сваку бебу рођену у породицама становника општине Горњи Милановац, без обзира где су се родиле, и сваку рођену у породилишту у Горњем Милановцу, без обзира из које општине су родитељи. Све бебе су од Фондације добиле сет посуђа за децу „Мини м – да порастеш здраво“, пелене и ваучер вредности 10.000 динара. До сада је на овај начин награђено скоро 400 беба. Свеукупно, свим, овим активностима Металац је у 2019. најмлађим Горњомилановчанима поклонио скоро 200.000 евра.

Четрнаесту годину заредом компанија, синдикат и Фондација Металац акцијом под слоганом „За будућност растемо заједно” са преко 700 хиљада евра, наградила је скоро 700 беба. Последње четири године подстицај наталитету је исказан и повећањем новчаних награда на 1.000 евра за прво, 2.000 за друго, 3.000 за треће и тако редом, по хиљаду више за свако следеће дете рођено у породицама радника Компаније Металац.

Акција Фондације Металац је постала задивљујући пример одговорности према запосленима, а посебно односа према женама и родитељству. У априлу је најпре од ПКС стигло Национално признање за друштвену одговорност „Ђорђе Вајферт”. Непуних месец дана касније, министарка Славица Ђукић Дејановић је генералном директору Александру Марковићу уручила и највише признање „Пријатељ породице”. Коначно, средином октобра у Скопљу је, у оквиру Светског конгреса подузетника, а под покровитељством Владе Републике Северне Македоније - за акцију „За будућност растемо заједно” председнику Драгољубу Вукадиновићу је уручено признање под називом „Инвестиције за човека”. Циљ ове награде је јавно признање и скретање пажње на компаније у Средњој и југоисточној Европи које су се определиле да свој одрживи раст и развој, темеље и на инвестирању сопственог капитала и идеја у развој и добробит заједнице. Акција Фондације под слоганом „За будућност растемо заједно” ове године добила је три признања.


ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.411.580 посета
Тренутно на сајту: 543 посетилац(a)