Одобрена средства за додатне туристичке ваучере, пријаве од понедељка 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Одобрена средства за додатне туристичке ваучере, пријаве од понедељка
Trenutno na sajtu: 710       |       Podeli:
08.05.2021 | 0 коментар(а)



Министарка трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије, Татјана Матић саопштила је да ће од понедељка, 10. маја, почети
Одобрена средства за додатне туристичке ваучере, Фото: ГЗС

евидентирање потенцијалних корисника туристичких ваучера у свим поштама у Републици Србији, односно да ће бити омогућене пријаве грађана за додатне ваучере за одмор у Србији за које је обезбеђено још 100 милиона динара.

Министарка је подсетила да је од почетка 2021. године већ додељено првобитно планираних 100.000 ваучера у укупној вредности од 500 милиона динара, али да је због великог интересовања грађана Влада Србије ребалансом буџета предвидела још 100 милиона динара за субвенције у сфери домаћег туризма.

„Подршка домаћем туризму један је од приоритета не само у односу на пандемијску кризу, будући да је подстицајна мера у виду туристичких ваучера која је уведена 2015. године и у претходном периоду дала значајне резултате у развоју домаћих туристичких дестинација. Сада је међутим посебно важна, с обзиром на потребе за опоравком овог сектора услед пандемијских околности“, истакла је Матић.

Она је навела да су за коришћење туристичких ваучера грађанима на располагању 2.193 угоститељских објекта у Србији, као и да су за претходну доделу ваучера најтраженије дестинације биле Сокобања, Златибор, Врњачка бања, Сијаринска бања, Рибарска бања, Горња Трепча, Дивчибаре, Копаоник, Бања Врујци и Бања Ковиљача.

Ваучери за 2021. годину моћи ће да се искористе закључно са 20. новембром ове године.

 

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


VAUCERI MINISTARSTVO TURIZMA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.060.463 посета
Тренутно на сајту: 711 посетилац(a)